Stuit!

 

De laatste controles zijn een feit en de eindstreep is in zicht. Bij de controle van 31 weken was alles opnieuw in orde. Géén hoge bloeddruk zoals bij mijn eerste zwangerschap! Dat betekent geen medische indicatie, prima, fijn en onverwacht! Toch was er nog een ander nieuwtje. Ons kleine meisje ligt in stuitligging. Met 31 weken nog geen nood aan de man en onnodig om je daar zorgen over te maken. Genoeg tijd voor de baby om tot 36 weken koppeltje te duikelen!

Toch besloot ik thuis alvast wat informatie in te winnen over de mooie bil positie waarin ons hummeltje zich bevindt. Ik kwam wat yoga oefeningen tegen en heb deze maar liefst twee keer uitgevoerd! Sportief als ik ben. Ze zal uiteindelijk wel zelf besluiten om een kleine salto benendenwaarts te maken!

Met 33 weken op de teller is het tijd voor een groeimeting in het ziekenhuis. Al een paar dagen voel ik de baby flink hikken, dat is op zich niks nieuws. De kleine drinkt veel en lijkt daarom al aardig op haar moeder. Maar deze hik voel ik dagelijks onderin de buik. Juppie, zou ze dan toch gedraaid zijn?!

Maar bij de eerste echobeelden zien we het meteen. De billen naar beneden gericht! Opnieuw in stuit! Eigenwijs ding, nu al. Bij onze ronde op het ziekenhuis hoorde dit keer ook een bezoek aan de gynaecoloog. Deze vertelde dat ik een mooie buik had, hij soepel genoeg was en…dat ze niet wilde wachten met draaien tot de welbekende 36 weken, maar dat deze poging bij 35 weken al wordt ingezet! Fijn een week eerder! Nog minder tijd tot koppeltje duikelen voor onze kleine meid en nóg meer stress voor de aanstaande mama. Ik heb zo’n gevoel dat mevrouw prima ligt en de komende tijd echt nog geen aanstalten zal maken tot draaien.

Tijd voor onze grote vriend google en een goed plan de campagne, want deze kleine aanstaande zus moet en zal draaien, al is het alleen maar om deze mama meer rust te geven. De uitkomst van dat googelen?! Manlief mag deze week een heuse Moxa kaars gaan kopen bij de acupuncturist en deze maar liefst een paar keer per dag naast mijn kleine teen houden! Ja, je leest het goed. Maar ik ga er voor, deze zachtaardige aanpak werkt tot 75% beter dan het daadwerkelijke draaien. Baat het niet, schaadt het niet en zeg nou zelf in de winter zijn warme tenen toch wel zo prettig!

Ook zal ik de yoga oefeningen meer dan twee keer braaf gaan uitvoeren, want over 2 weken moet onze kleine meid toch echt – nu al- naar haar moeder luisteren!

No Comments

Leave a Reply