Positieve metingen

14 juli 2016:

 

Het is tijd voor een derde bezoek aan het ziekenhuis. Opnieuw een poging tot een nekplooimeting en bovendien wordt er gekeken of de hematoom geslonken is.

Lieve is er al helemaal klaar voor. Met haar knalroze prinsessen jurk aan, sieraden om, all stars aan de voeten en een dokterskoffer in de hand is ze klaar om de baby te zien! Met veel bekijks lopen we naar afdeling gynaecologie. Gelukkig hebben we een hele lieve bekende echoscopiste. Ik mocht meteen plaatsnemen en de echo begon. Direct weer een gezonde baby te zien met een mooi kloppend hartje! Het hummeltje lag lekker te dutten en lag in perfecte positie voor de meting. Maar nog voordat deze meting begonnen was zag de echoscopiste direct al dat de hematoom geslonken was. Ongeveer 1 cm dunner geworden! Wat een goed nieuws! Hopelijk zet dit door en zorgt mijn lichaam en de voorgeschreven rust voor het verwijderen van de prop!

Ondertussen moet ik nog even op mijn zij gaan liggen om de kleine hummel in mijn buik wakker te maken. Direct rekt hij/zij zich uit, strekt het lichaampje en snoezelt weer lekker verder. Meteen bij het zien van de baby roept Lieve: “oooh, ik baby knuffelen!” Wat een rijkdom nu al. Zo trots als een pauw kijkt ze braaf het gehele onderzoek bij papa op schoot af.

Na het onderzoek nemen we plaats op de kantoorstoelen en is het tijd om de uitslag van de nekplooimeting te bespreken. Gelukkig een zeer positieve uitslag en de kans op het krijgen van een kindje met down syndroom of andere syndromen is aanzienlijk klein.

Volgende week mogen wij voor het eerst naar het hartje luisteren op het normale spreekuur van de verloskundige. Maar voor nú gaan we met een hoopvolle kijk op de toekomst en zeer gelukkig terug naar huis met een kleine zingende dokter achterin in het autostoeltje.

No Comments

Leave a Reply