Lieve Lieve

Lieve Lieve!
Ik schrijf je deze brief nu je een grote zus in wording bent. Aan je snoet zien je vader en ik dat de geboorte van je kleine zusje steeds dichterbij komt. Spannend, maar vooral heel veel liefde laat je nu al zien voor de kleine meid.

De laatste dagen heb je hoofdpijn, toch een stukje gezonde stress, want hoe gek zijn de afgelopen weken geweest. Sinterklaas, kerst waarna nieuwjaar met vele klappen in de lucht volgde, een verhuizing in het verschiet en dan ben je ook nog eens bijna jarig! Het is veel voor je kleine hoofdje om allemaal te moeten bevatten. Maar snappen doe je het zeker wel. Je voelt feilloos aan wat er staat te gebeuren en wij proberen je dan ook te betrekken en zo eerlijk mogelijk uit te leggen wat er komen gaat.

Zo enorm zorgzaam nu al, wat een bofkont is die kleine zus van jou. Bij de eerste aanblik van de wieg in de slaapkamer begon je intuïtief deze te wiegen. Waar heb je dit nu kunnen afkijken? Nergens, lieve schat, dat zit in je lieve zelf. Ook probeer je er ons nog steeds van te overtuigen dat de wieg op jouw kamer moet komen te hangen. Want jij gaat voor de baby zorgen! Mijn moederhart smelt. Wanneer Bommel onze huiskat op mijn buik springt maak jij hem met een ferm doch lief opgeheven handje duideijk dat hij uit moet kijken voor de baby. Als ik jou teleurstel dat ik de pietendans niet met je mee kan dansen of je niet kan helpen met het aantrekken van je schoenen vanwege de dikke buik, geef je geen kik, maar snap je dat direct en vraag je hulp aan je vader. Wanneer je ’s morgens wakker wordt vraag je als eerste hoe mama samen met de baby hebben geslapen en help je mij en de dikke toeter uit bed. Wat een grote kanjer ben je!

Alle lieve dingen die je doet, teveel om op te noemen, wat zijn ze lief, eigen en vooral bijzonder voor zo’n klein kindje van bijna drie. Dit nemen we zeker niet voor lief en je vader en ik hebben het er dan ook regelmatig over hoe enorm trots we op jou zijn.

Als de dag van gisteren weet ik nog hoe ik jouw kleine vingertjes voor het eerst zag bij je geboorte. Jij bent mijn eerste dochter, jij hebt van mij een moeder gemaakt en van ons een gezin. Dank je wel daarvoor.

De laatste dagen ben je aan het oefenen met de afstandsbediening van de muziekmobiel in de box. Ook die wil je onder de knie krijgen om straks jouw zusje van mooie geluidjes te kunnen voorzien. Ondertussen probeer ik zoveel mogelijk kostbare tijd met je door te brengen, omdat straks alles gaat veranderen en verschuiven, maar wel op een hele mooie manier.

Weet dat papa en ik er altijd voor je zullen zijn, onze liefde voor jou verandert niet, maar wordt alleen maar groter. We zullen zorgen dat er altijd genoeg tijd is voor jouw kusjes, knuffeltjes en je mooie slimme verhalen. Neem vooral niet altijd de rol van grote zus aan, want dat is mooi maar ook heel vermoeiend. Ga naar de peuterspeelzaal, gooi met wc papier, ren over de gang, speel Elsa en Rapunzel tegelijk, want voor ons blijf je altijd onze kleine lieve Lieve.

Liefs,

mama