Jongen of meisje?!

Deze week kreeg ik ondanks het feit dat ik bijna zwangerschapskwaaltjes vrij ben en zowel de baby en buik beide hard groeien opnieuw een kleine bloeding. Hangend aan de lijn met de verloskundige stelde deze mij gerust door de volgende dag direct een echo in te plannen. Godzijdank. Gelukkig voelde ik de kleine hummel al een tijdje bewegen en deze beruchte dag liet hij of zij óók van zich horen. Geruststelling.

Eenmaal in het ziekenhuis keek manlief mij vragend aan…”zullen we, zullen we het gewoon vragen?” Ik wist direct waar hij op doelde. Hij vroeg zich af of we tijdens deze echo al wilden weten of we een jongen of een meisje zouden krijgen. Aangezien wij volgende week (18 weken zwangerschap) een 4D echo gepland hadden met ook de geslachtsbepaling twijfelde ik. Toch was dit een mooi moment, waarom niet? Lieve was aanwezig en dat zou het plaatje nu wel compleet maken. Samen als gezin horen of Lieve een broertje of zusje mag krijgen. Een zenuwachtige “oké” was mijn antwoord.

Hebben wij een voorkeur, een broertje of een zusje voor Lieve? Het wordt ons veel gevraagd. Cliché als het is, hopen we in eerste instantie vurig dat de baby gezond ter wereld komt. Dat is nog altijd het allerbelangrijkste. Maar diep in ons hart hopen we op een meisje…. een echt meiden huishouden. Twee meiden, onze droom…mijn gevoel zegt ook sterk dat het een meisje wordt al denkt manlief dat we in januari blauwe muisjes gaan eten.

Eenmaal in de echokamer kwam onze baby in beeld, gezond en wel en prima op schema! Beide opgelucht. “Ik zie al wat het is!” klonk het vanuit de andere stoel. Manlief keek met een brede lach naar het echoscherm waarop de echoscopiste vroeg: “willen jullie het weten?!” “Ja, ik denk het wel, hè, maar laten we eerst kijken of de hematoom geslonken is, oké?” was mijn antwoord. Na een nauwkeurige meting zag de echoscopiste dat de prop aan het verschrompelen is. Hij is een paar millimeter kleiner geworden en veranderd van vorm. Dat verklaart het bloedverlies. Tevens wordt er direct benadrukt opnieuw zeer rustig aan te doen en meteen te bellen bij nieuwe klachten.

Na deze meting zei manlief opnieuw “ja, maar ik heb het echt al gezien hoor.” Waarop ik antwoordde “ik ook!” Erik riep “het is een jongen, zeker weten!!” waarop de echoscopiste vriendelijk maar afwijzend knikte. “Zie je wel, het is een meisje, he?” vroeg ik. Haar antwoord, “ja, een meisje!”

Wow, een zusje voor Lieve! Een dikke en verbaasde kus gaf vaderlief aan de aanstaande grote zus. Oh, wat bijzonder…

IMG_2502 (1)

 

Erik verliet met een enorme lach, maar in lichte shock het ziekenhuis. Twee volwassenen zo blij en trots als een pauw. Lieve loopt, huppelt tussen ons in met de echofoto’s in haar hand! Wat een rijkdom, nu al.

Eenmaal thuis valt het kwartje bij mij echt. Wanneer we over enkele weken de box klaar zetten ligt er straks een klein meisje in. Twee meiden, één vrouw en een hééééle trotse man in hun midden. Het is raar om hardop te zeggen, maar het plaatje waar ik altijd al van droomde wordt binnenkort werkelijkheid. Bizar, rijk en mooi.

7 Comments

 • Reply Ramona (Kijk, mama!) augustus 24, 2016 at 5:54 pm

  Ahh prachtig! Was hij niet een piepklein beetje teleurgesteld? (los van het feit dat gezondheid voorop staat?) *nieuwsgierig*

  Uiteindelijk maakt het natuurlijk geen bal uit!

  Geniet er van en leuk dat we mee mogen genieten.

  • Reply Magalie augustus 26, 2016 at 7:10 am

   Hihi wel he, zijn ook blij! Nee hij was verrast maar vooral enorm blij, zijn wens voor een meidenhuishouden was nog zelfs groter dan die van mij, dus die kan zijn geluk niet op 😉 🙂 Dank je wel voor je lieve en leuke reactie!! 🙂

 • Reply Bregje augustus 24, 2016 at 7:22 pm

  Oooh wat gezellig, nog een meisje erbij! Fijn dat alles er goed uit zag! Xx

  • Reply Magalie augustus 26, 2016 at 7:10 am

   Ja zeker! Erik legt het af strakjes tussen al dat roze geweld 😉 Dank je wel meis!! Kus!

 • Reply Laura augustus 27, 2016 at 10:32 am

  Wat leuk! Gefeliciteerd. Ik vond het ook erg spannend om te horen of we een jongen of een meisje zouden krijgen. En inderdaad, heel cliche: we hopen vooral dat het kindje gezond zou zijn, zeker met een zoon die helaas minder gezond is. We hebben dus al een jongen en we hebben ook al een meisje. Waar zoonlief vooral hoopte op een jongen ( want een broertje had hij nog niet ) en dochterlief op een meisje ( want een zusje had ze nog niet ) bleek onze derde spruit een jongen te zijn. Inmiddels zijn ze gewend aan het feit dat er straks in oktober een broertje gaat komen en vinden ze het ontzettend spannend. 🙂

 • Reply Nicole augustus 27, 2016 at 7:33 pm

  Wauw wat mooi.. Gefeliciteerd!! Mijn stiekeme droom is een jongen en meisje.. Ben benieuwd of dat ooit gaat komen 😉

 • Reply Volgmama augustus 29, 2016 at 8:38 pm

  Leuk geschreven en wat een lieve foto!

 • Leave a Reply