De test!

Het is één dag voor Moederdag en mijn instinct zegt dat er een groot moederdagcadeau in het verschiet ligt. Ik besluit vroeg uit bed te stappen en een zwangerschapstest te doen. Alles voelt hetzelfde als 3 jaar geleden…onhandig plassend in een bekertje en daarna zorgvuldig de druppels laten vallen op de test. Op de achtergrond hoor ik manlief vertellen dat mama even plassen is, onze kleine meid kruipt in het grote bed.

Na enkele seconden zijn er al direct twee streepjes zichtbaar, dat zal ik me wel verbeelden, ik kijk op de verpakking en besluit geduldig nog even te wachten zoals de instructies aangeven. Het zweet breekt mij ondertussen uit. Na een paar minuten knalt de test uit mijn handen! Wij zijn overduidelijk zwanger!! Ik ren met tranen in mijn ogen naar het bed waarin mijn twee liefdes zich bevinden. Manlief schrikt waarna er een grote glimlach verschijnt die de hele dag niet meer is weggegaan.

We besluiten deze dag nog wat te fietsen en op bezoek te gaan bij vrienden die “proef kamperen” op een camping in de buurt. Net als onze eerste positieve test 3 jaar geleden zijn dit de eerste en dezelfde mensen die we na de test zien. Hoe bizar en mooi. Toch kunnen we onze mond houden en genieten we van een heerlijke dag buiten in de zon. Twee peuters die samen ravotten en spelen en vier volwassenen die net zo hard genieten als de kleintjes, waarvan ik vandaag stiekem nog een beetje meer geniet.

Rond het middaguur komen we thuis en Lieve is helemaal kapot van het fijne spelen. Zodra de kleine meid slaapt ga ik ook even liggen. De welbekende kramp in mijn baarmoeder is na 3 jaar weer terug van weggeweest. Na het rusten gaan we het dorp in en besluiten een ijsje te kopen. In de ijssalon spelen ze een oud nummer dat nauwelijks meer op de radio wordt gedraaid. Tijdens de zwangerschap van Lieve was dit het nummer dat centraal stond tijdens mijn zwangerschap….! Ik kijk mijn man aan, dit kan geen toeval zijn! Tot nu toe voelt alles als een grote mooie deja vu….

No Comments

Leave a Reply