Bellypaint

Toen ik nog maar net zwanger was wilden wij als verrassing de aankondiging voor een tweede baby laten schilderen door Lieve op mijn buik. Makkelijker gezegd dat gedaan met een peuter met een geheel eigen wil. Een totale flop, snel vergeten dus. Wel zag ik geregeld op internet diverse bellypaints zoals ze dat zo mooi noemen voorbij komen.

Toen ik een erg lief aanbod kreeg om onze tweede zwangerschap vast te leggen met een heuse bellypaint was dochterlief direct enthousiast. Het thema mag gekozen worden. Wat vind ik bijzonder, mooi of leuk om op de dan 34 weken zwangere buik te laten schilderen? Dan bedenk ik dat Lieve mag beslissen. Het is haar zusje en Lieve is razend enthousiast over dit toffe idee. Natuurlijk kiest de kleine diva het thema prinsessen en dan springt er één prinses in het bijzonder uit. Elsa van de film Disney Frozen. Prima Lieve, goed idee!

Op een doordeweekse avond is dan mijn buik aan de beurt. De tekening wordt eerst met oogpotlood aangebracht waarna het met diverse speciale kwastjes beschilderd wordt. Kijkend naar een mooi en enorm kleurenpalet word ik al draaierig en enthouaisast tegelijk, maar Denise, degene die mijn schildering aanbrengt weet wat ze doet. Je moet wel creatief zijn om uit je losse pols een tekening aan te brengen op een onvoorspelbare zwangere buik. Wanneer ik navraag doe over de diverse verschillende buiken beaamt Denise dat hier veel verschil in is. Ik blijk een hele andere vorm buik te hebben dan haar vorige zwangere exemplaar. Ondertussen kijk ik vol verbazing naar het schilderij dat op mijn buik vorm begint te krijgen.

Lieve moet nu toch echt naar bed, ondanks een smeekbede of ook zij haar buik beschilderd mag hebben moet ze eraan geloven. Bedtijd. Ik beloof haar plechtig dat ik morgenvroeg de tekening aan haar laat zien.

Bij het eindresultaat herken ik mijn buik bijna niet meer. Bizar wat voor moois erop staat vormgegeven en dat terwijl ik achterover heb geleund met een theetje in mijn hand.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Bellypaints zijn populair tijdens een baby shower, als aandenken of mooi om cadeau te doen. Dus ken je iemand met een zwangere buik die je ook met dit toffe cadeau wil verrassen of wil je gewoon zelf ook zo’n mooi aandenken geven? Doen! Mail Mommys Life voor de contactgegevens van Denise of laat een reactie achter onderaan dit artikel en leg je mooie buik ook vast op foto!

De volgende dag word ik ondanks een kleine bescherming van een hempje op mijn buik wakker met een intacte bellypaint. Lieve vraagt er direct na zodra ze wakker wordt. Een paar uur later loopt er een boze peuter rond die niet snapt waarom ik in godsnaam in de douche ben gegaan om mijn buik weer schoon te maken. “Elsa weg mama!!”