3D echo

Het is zover we hebben op een doordeweekse avond mogen genieten van mooie beelden van ons hummeltje. Zoals je eerder kon lezen hadden wij deze 3d echo gepland staan om het geslacht van de baby te kunnen bepalen. Echter door een eerdere ziekenhuis echo wisten we al 1 weekje eerder dat we wederom een klein meisje mogen verwachten.

Onze afspraak hebben we ook deze keer gemaakt bij echowonder. Onze loactie? Berkel Enschot, lekker dichtbij. Bij het zien van de echoscopiste herkenden we elkaar meteen weer. Bizar, na drie jaar lig ik weer op dezelfde stoel in de hoop een mooi plaatje van ons meisje te kunnen zien.

Het is zowiezo fijn een paar extra 3d echos ingepland te hebben. Ik vind dat we in Nederland maar bar weinig echo’s krijgen, gepland op de welbekende weken en bovendien van korte duur. Bewegende beelden zijn mooi, daarom ook deze afspraak.

Direct zagen we de eerste gelijkenissen met Lieve. De kleine meid lag met haar hoofdje tegen de placenta aan, geef haar eens ongelijk, een zacht kussentje. Wel minder fijn voor de beelden, aangezien haar gezichtje dan verstopt ligt. Maar er zijn ook een hele hoop verschillen. Deze baby is enorm beweeglijk, veel meer dan Lieve. Daarom was het krijgen van een mooi plaatje dit keer geen enkel probleem, mevrouw ging een keer of 10 verliggen met als gevolg mooie bewegende beelden! Het eerste plaatje toonde een baby die heel duidelijk haar duim omhoog hield. Alsof ze ons na alle ellende wilde vertellen “het komt wel goed, papa en mama!” bijzonder! Daarna liet ze haar billen zien, begon ze te drinken en trapte ze er flink op los. Kortom een kerngezond meisje! Terwijl het beeld langzaam overging in 3d zag ik meteen dat haar mondje en neusje enorm op die van Lieve lijken! Onzin, aldus nuchtere Erik. Maar bij thuiskomst vergeleken wij de foto’s van toen met die van nu en zelfs manlief moest toegeven dat het nu al zusjes waren…

IMG_2555 IMG_2557

Ook werd er even goed gecheckt of we 100% zeker een meisje mogen verwachten in januari. Gelukkig was dit het geval en kwam de voorspelling van Erik opnieuw niet uit.

Rondom week 27 mogen we voor de tweede keer genieten van nieuw beeldmateriaal van de kleine meid, tot die tijd mag manlief gaan wennen aan het idee van te moeten leven in een heus meiden huishouden!

No Comments

Leave a Reply