3D echo, nr 2

Met bijna 28 weken achter de rug, was het zover, onze tweede en tevens laatste 3d echo bij echowonder, extra genieten dus.

Ons meisje is altijd druk in de weer in de buik en in tegenstelling tot Lieve hadden we de eerste keer totaal geen moeite met het zoeken naar een mooi plaatje. Dit keer was echter een geheel ander verhaal. Ze was lekker aan het slapen en haar hoofdje lag weggedraaid. Op mijn zij liggen, hoesten en knieën naar de borst. Alle oefeningen mochten niet baten. Ze bleef in positie. Dan maar twee dextro erin en een rondje lopen door de wijk. Daar gingen we dan manlief en ik, huizen kijken, binnen gluren en hopen dat onze kleine meid wakker zou worden.

Eenmaal terug op de fijne stoel van echowonder startte poging nummer 2. De kleine meid was perfect gedraaid ! Zeldzaam mooi lag ze ervoor. De dextro had duidelijk zijn werk gedaan en ze werd wakker. De ruime hoeveelheid vruchtwater zorgde als kers op de taart voor nóg mooiere plaatjes!

Bij de eerste aanblik van ons meisje waren we hoe cliché het ook klinkt op slag verliefd! “Oooooh net Lieve!” riepen we beide uit! Wat een bijzondere ervaring om nog een keer kennis te mogen maken met wonder nummer 2. Want dat is het, zeker na het zien van deze beelden.

Lieve had tijdens de 3D echo drie jaar geleden, twee uitdrukkingen, glimlachen en neutraal. Ook dronk ze wat en stak ze een keer haar tong uit, maar daar hield de trukendoos dan ook bij op. Meisje nummer twee daarentegen, liet een heel scala zien aan kunstjes. Haar voet zette ze eerst tegen haar voorhoofd om vervolgens in haar mond te verdwijnen. Deze lenigheid heeft ze absoluut niet van haar vader. Daarna stak ze haar tong gemiddeld 5 keer per 10 minuten uit, gulzig aan het zoeken met haar mondje. Nu al dorst. Dat heeft ze dan weer van haar moeder! Fronsen, glimlachen, bedenkelijk kijken, gapen én haar lipje keurend optrekken. Nu al zoveel gezichten. Geweldig, dat belooft wat.

Processed with VSCO with a5 preset

Onze kleine meid lijkt nu al precies op haar zus, bolle wangen, volle lippen, brede mond en toch viel ons onmiddellijk één ding in het bijzonder op. De neus, een kopie van haar vader, dezelfde neus en gelaatstrekken. Zo trots als een pauw hield vaderlief nu al veel van zijn kleine kopie.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Op de terugweg met een tas vol foto’s en videomateriaal belden we vol blijdschap onze ouders op en vertelden over de kunstjes van baby nummer 2. Het is officieel, we zijn verliefd, het kan dus twee keer verliefd onze beide kinderen. Eenmaal in bed fantaseerden we nog even verder… een pianospeelster misschien vanwege die nu al erg lange vingers……….. of ……………….

No Comments

Leave a Reply