Rituals

Vandaag een review over twee van mijn favoriete producten in het rijtje beauty en dagelijkse verzorging namelijk de cleaner en dagcrème van Rituals.
Na mijn zwangerschap bleven de hormonen net zo schommelen als de halve maan, het schommelschip van de Efteling. Daarom begon ik een zoektocht naar een fijne goede dagelijkse verzorging.

Vóór mijn zwangerschap gebruikte ik altijd de dagcrème van Chanel. Deze werd mij als snel te vet en nog meer puistjes waren het gevolg. Mijn huid is gemengd, droge en vette zones wisselen elkaar af. Dit maakte mijn zoektocht er niet makkelijker op. Toen ik voor mijn verjaardag een mooie Rituals cadeaubon kreeg besloot ik de Rituals skincare te proberen en met resultaat!

Naam product: Sensational soft Cleanser

3b8792e5-4420-4407-8846-b3345035c4b8

Prijs: 13,50 voor 125 ML

Zowel de cleanser als de dagcrème worden verkocht in een stijlvolle “Less is more” witte verpakking. Het oog wil ook wat en dus is deze skincare lijn weer net zo smaakvol als je van Rituals kunt verwachten.

Omschrijving: Magische reinigingsgel met kalmerende botanische extracten. De zachtste manier om het gezicht te reinigen: heerlijke gel die op de droge huid smelt tot een zachte olie en daarna verandert in een reinigende lotion. Voor een schone, ontspannen huid. Geschikt voor gevoelige/droge huid.

Het gebruik: Deze reinigingsgel dien je goed in te masseren. De gel verandert dan in een fijne rijke olie. De olie verandert daarna weer in een lotion. Nadat je de lotion hebt ingemasseerd spoel je je gezicht met lauwwarm water af. In tegenstelling tot vele andere reinigingsproducten voelt mijn gezicht niet droog of trekkerig aan. Een flinke pré. Ook na een paar minuten voelt mijn huid zacht, soepel en schoon aan. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens heerlijk fris ruikt.

 

Naam product: Essential anti-aging day cream spf 15

bad1e0f3-781d-4816-83f8-d922e8451c57

Prijs: 29,50 voor 50 ML

Omschrijving: Helpt de verschijning van fijne lijntjes te verminderen. Revitaliserende botanische extracten zorgen voor een stralende huid. Voor een huid die er mooi egaal en stralend uit ziet.

Het gerbuik: De dagcrème van Rituals zit in een pot. Mooi vormgegeven weliswaar, maar met het oog op houdbaarheid, gebruik en hygiëne vindt ik dat wat minder. Deze witte emulsie smeert goed uit over het gezicht. Weinig is nodig om je hele gezicht te voorzien van deze dagcrème. Mijn huid reageert niet negatief op deze crème. Geen rode uitslaande huid, geen irritatie. Net als de cleanser ruikt dit product weer fris en lekker. Direct zie ik dat ik dat mijn huid er wat stralender uitzie of verbeeld ik me dat nou? 

 

Eind conclusie, na 1 week in gebruik:

Een tweetal dagen na het gebruik van deze twee witte fijne skincare producten ziet mijn huid er stukken beter en vooral gezonder uit! Mijn puistjes zijn nagenoeg weg en of flink verminderd en de rust in mijn hormoongevoelige huid is duidelijk teruggekeerd. 

Om mijn conclusie te verifiëren, vraag ik de mening van mijn man. Net als vele mannen ziet hij niet wanneer ik naar kapper ben geweest, daarom extra benieuwd naar zijn reactie. Hij zegt meteen duidelijk vermindering te zien van mijn puistjes. Missie geslaagd!

Na een paar weken gebruik te hebben gemaakt van deze twee producten ben ik nog steeds dik tevreden. Eindelijk na alle hormoonschommelingen die weerslag hadden op mijn huid ben ik terug bij een gezonde frisse basis.

Dit smaakt naar meer. Aangezien Rituals bij mij om de hoek een filiaal heeft stap ik binnenkort toch maar eens binnen om ook op zoek te gaan naar de nachtcrème van deze sikincare lijn…wordt vervolgd.