De witte glimach

Een stralende witte glimlach door middel van tanden bleken. Het deed mij altijd denken aan een pijnlijke ervaring, slecht voor je tanden met als resultaat een Hollywood glimlach, waarbij je bij de eerste aanblik als een verduisterende zonnebril dient op te zetten.
Toen mij een VIP behandeling bij de White Smile Company werd aangeboden bewees deze ervaring gelukkig het tegendeel en verdween mijn wantrouwen als sneeuw voor de zon!

vsco-photo-3

 

 

Zaterdagmiddag was het zover. Ik parkeer mijn auto onder het Koningsplein in Tilburg. Dit is op nog geen 3 minuten afstand van het White Smile Company filiaal. Toch spannend deze afspraak. Zou het dan echt geen pijn doen? Laat ik bij thuiskomst manlief echt niet schrikken met een hagelwitte glimlach? Ik ben benieuwd.

Ik word vriendelijk ontvangen door een professional, die er onmiddellijk voor zorgt dat ik mij op mijn gemak voel. In de moderne wachtruimte kun je een kopje koffie of een glaasje water drinken en heb je de tijd om een belangrijk formulier in te vullen namelijk het intakeformulier. 

vsco-photo-4vsco-photo-2

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste vooroordeel verdwijnt, geen snelle behandeling. Nee, hier wordt de tijd genomen. De vragen op het intakeformulier hebben betrekking op de gezondheid en het verleden van je tanden. Vanuit deze meting kan pas de behandeling starten. De professional is hierdoor op de hoogte van de do‘s en don‘ts tijdens een behandeling. Aangezien ik nooit heb gerookt, minimaal 1 kopje koffie drink per dag heb ik een goed verleden als het gaat om het opbouwen van verkleuring in je tanden.

vsco-photo-4 (1)

vsco-photo-2 (1)

 

 

 

 

 

Na het invullen en doornemen van dit formulier krijg ik een heldere uitleg over de stappen die mij staan te wachten. Alle details worden doorgenomen en er is ruimte voor eventuele vragen. Ik word gecontroleerd op gaatjes en op de conditie van mijn tanden en tandvlees. Daarna wordt er een kleurmeting gedaan. Er wordt door middel van een kleurenstaal aangegeven op welke kleur mijn tanden zich nu bevinden. Dat blijkt netjes in het midden te zijn. Met de VIP behandeling wordt de maximale witte kleur van mijn gebit bereikt. De kleur van mijn tanden wordt teruggebracht naar de originele staat, de verkleuringen van de afgelopen jaren wordt verwijderd.


Drie belangrijke vragen:

Is de behandeling pijnlijk?

Het antwoord is gelukkig simpel en duidelijk. Nee. Geen pijn. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met koude lucht en warm water. Mocht je tandvlees teruggetrokken zijn of je last hebben van gevoelige tanden, heb je eventueel kans dat het droog blazen van de tanden gevoeliger zal zijn.

Is de behandeling slecht voor de conditie van de tanden?

 Nee, het kan absoluut geen kwaad,  je tanden worden immers terug gebracht naar hun oorspronkelijke witte conditie. Een witter dan wit Gerard Joling resultaat is dan ook (gelukkig) niet mogelijk. Je kunt kiezen uit een behandeling mét of zonder peroxide. Een behandeling mét peroxide zorgt ervoor dat er net iets dieper gebleekt kan worden waardoor het resultaat nóg witter zal zijn. Maar te wit en te veel is niet meer mogelijk. Vroeger werd er 20% peroxide gebruikt met als resultaat een hagelwit gebit. Tegenwoordig mag dat niet meer, nu is dat slechts maximaal 6 %. Je tandglazuur bevat mineralen die je tandglazuur sterk en gezond houden. Door het bleken wordt een klein deel van de mineralen uit het glazuur onttrokken. Deze mineralen worden door je eigen speeksel opnieuw aangemaakt en bijgevuld. Bijzonder om te weten is dat het drinken van een glas sinaasappelsap veel schadelijker voor je tanden is dan de 6 % peroxide in deze behandeling.

Hoelang blijft het resultaat na de behandeling zichtbaar?

Afhankelijk van je consumptiegedrag blijft het resultaat bij de VIP behandeling 2 tot 3 jaar zichtbaar. Lucky me!

Nadat ik een comfortabele houding heb aangenomen in de stoel blijft de professional nogmaals stap voor stap vertellen wat ze gaat doen, erg prettig. Er wordt vaseline op mijn lippen gesmeerd, een beschermende bril vanwege de lamp wordt opgezet en de mondspreider wordt aangebracht. Deze voelt tot mijn verbazing niet vervelend aan en ik kan weliswaar nog wat woorden wisselen! Maar echt aantrekkelijk is het natuurlijk niet. Mijn tanden worden droog geblazen en krijgen een voorbehandeling. Daarna worden mijn tanden met een fingerbrush licht gepolijst en dan wordt de whiteninggel met een kwastje opgebracht. Nu wordt de lamp op mijn tanden gezet. Na 15 minuten wordt deze handeling opnieuw herhaald. Dit gebeurt zo’n 5 keer, 5 keer 15 minuten dus. Met een privé t.v. voor mijn neus inclusief afstandbediening in mijn handen zijn deze minuten zo voorbij. Lang geleden dat ik als drukke mama zo lang TLC heb kunnen kijken. 

vsco-photo-3 (1)

 

Tijdens de behandeling wordt er regelmatig gevraagd of ik nog goed zit en of alles nog naar wens verloopt. Wanneer de lamp wordt uitgezet en ik mijn mond mag spoelen ben ik helemaal zen. Niet verbazingwekkend dat er regelmatig klanten snurkend in de stoel liggen, zo laat ik mij vertellen. Na het spoelen krijg je bij deze VIP behandeling nog een fluoride behandeling, zodat het tandglazuur sneller hersteld is. Een gebitje gedurende een paar minuten in je mond, om de tanden nog wat extra sterk te maken.

Meteen na de behandeling is het zaak om rekening te houden met eten en drinken. De eerste twee á drie uur wordt er aangeraden om niet te eten en alleen water of melk te drinken. Ook roken wordt sterk afgeraden. Dit omdat de nieuwe aanslag/verkleuring sneller in kan trekken en je behandeling voor niks is geweest. De dag na de behandeling mag alles weer gegeten en gedronken worden. Fijn om te weten dat je dus met een vol buikje de behandeling dient te starten!

Na mijn behandeling krijg ik ook nog de SWISS DENT tandpasta mee naar huis. Dit is een zachte whitening tandpasta voor mensen met gevoelige tanden en lichte aanslag. Deze onderhoudt het resultaat zodat je nog langer én witter kunt genieten! De eerste keren poetsen met deze luxe, frisse pasta is prima bevallen! Zo prima dat manlief nu ook vaak zijn dag afsluit met de SWISS DENT. Goed om te weten is dat dit product evenals vele andere ook verkrijgbaar is bij de White Smile Company, zowel in alle filialen als in de webshop!

De vergelijking:

Voor

Voor

Na

Na 

 

 

vsco-photo-1 (3)

Mijn wantrouwen en vooroordeel over de “snelle business ” van tanden bleken is meteen in de prullenbak beland. Reden hiervan is de professionele persoonlijke aanpak, informatie, voorlichtinghet advies over je consumptie gebruik en de uitgebreide check up vooraf, zowel op papier als in de mond! 

Tevreden en zónder Hollywood glimlach, maar met een stel mooie, natuurlijke, gezonde en witte tanden rijker rijd ik opgetogen en positief verbaasd naar huis!

 

 Mocht je net als ik ook enthousiast zijn geworden, dan heb je geluk! Want als lezer van Mommy’s Life krijg je 10% korting op een Premium óf VIP behandeling bij de White Smile Company!