Food 2 smile

Lopend door de Albert Heijn kiest Lieve prima de allermooiste rode appels uit, waarna we door de slimme commerciële indeling worden geleid naar de verse geur van koek en brood op de bakkersafdeling. Croissantje voor tussen de middag is een feit. Maar Lieve leidt ons van de saaie naderende kaasafdeling naar de gang van het kleuren circus. Rood, blauw, groen, Dora en Bumba…koek en snoep. De mooiste e nummers zorgvuldig op kinder ooghoogte neergezet. Al snel liggen er berensnoepjes en een mega zak lolly’s in het wagentje. Dank je wel supermarkt, dank je wel Lieve, hallo suiker!

Lieve is net als alle andere peuters gek op snoep. Dit proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te beperken, zodat haar inname van suiker enigszins acceptabel blijft. Het effect van suiker is bij haar ook meteen na inname merkbaar. Stuiteren, gek doen, rennen en daarna drie keer zo hard instorten op schoot van mama, moe… Daarom werd ik erg blij bij het zien van een heel fijn en mooi merk namelijk: Food 2 Smile ! Lekker meukvrij snoepen!

Miriam Bouwens, een voedingsconsulente stopte al haar kennis in de productie van verantwoord snoep. Zo ontstond Food 2 Smile.

Food 2 Smile onderscheidt zich ten opzichte van de vele producten waar suikers, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen, verzadigde vetten en zout in zitten. Food 2 Smile-producten hebben dat allemaal niet of significant minder. Ze zijn ook nog eens vaak lactose- en glutenvrij. Lekkere snoepjes, snackjes en drankjes die cool verpakt zijn en die je ‘guiltfree’ laten genieten als een traktatie op een jammie-moment. Een heerlijke meukvrije lijn!

Zou mijn kleine snoepmonster het verschil merken tussen de welbekende berensnoepjes en de gezondere variant? Ik was reuze benieuwd. Tijdens onze vakantie heb ik dan ook de proef op de som genomen… het resultaat was bijzonder.

 

Lieve heeft de volgende producten getest:

 

Lolly, Caramel

Uit al het testgoed viel haar eerste keuze op de lolly, haar lievelingssnoep. Helemaal in de wolken met haar lolly. Een groot succes en wat smaak betreft geen verschil met de suikerbommen die ze gewend was, sterker nog ik denk dat mevrouw deze lekkerder vond. De geur van dit lekkernijtje deed ook ons als ouders watertanden. Halverwege viel de lolly buiten op de grond en zat er tot Lieves grote verdriet te veel zand op en was er geen sprake meer van een smakelijke voortzetting. Vaderlief was net als zijn dochter lichtelijk teleurgesteld, want na een klein test likje wilde hij graag zijn dochter “meehelpen”.

 

IMG_1764 (1) IMG_1762

Deze fruitfingers wilde de kleine diva niet proeven, door de vorm en de structuur probeerde ze het niet eens. Vaderlief heeft toen de hele zak maar zelf opgegeten. Vond hij niet erg. Het zijn handige lekkere snacks, maar helaas voor onze dochter geen succes.

 

 

 

IMG_1766

Deze drie zakjes zijn de favoriet van ons allemaal! Berensnoepjes, colaflesjes en harde aantrekkelijk gekleurde zuurtjes. Het is bizar dat ik totaal geen verschil proefde tussen de suikervolle variant en deze!  Wij hebben de zakjes deze vakantie in het dashboard van onze auto gezet, dat was een groot succes onderweg. Vooral vanwege het ontbreken van die vervelende sporen van suikers in het gedrag van de kleine meid. De zuurtjes waren bestemd voor papa en mama aangezien Lieve daar simpel weg nog te klein voor is. Maar wat een succes zijn deze snoepjes, voor Lieve net zo gezond als voor haar ouders.

 

IMG_1765

De cruchies is een mooie lichte snack! Wij hebben hem ingezet ipv chips. Niet dat het erop lijkt, maar het is een vele malen gezondere variant zo rond een uur of 16:00. Lieve snackt ze graag uit een bakje en dat bakje geeft ze niet meer af! Als je de zak open maakt ruikt het heerlijk zoet. Kleine bolletjes smakend naar zoete appel met een vleugje bes. Het eet lekker weg!

 

Eenmaal thuis met werkende Wifi ging ik direct op zoek naar de verkooppunten van dit fijne merk. Tot mijn verbazing is het tot nu toe alleen te verkrijgen in de Plus supermarkt. Als enige is die begonnen met een deel van de collectie van Food 2 smile te verkopen. Ook online kun je de smakelijke producten bestellen. De collectie is groot!
Ik hoop dat nóg meer ouders en hun kinderen deze fijne producten zullen ontdekken. Bovendien hoop ik dat nóg meer winkelketens dit merk nét als het Bumba en K3 snoepgoed gaan verkopen en op ooghoogte van kinderen zullen gaan hangen!

4 Comments

 • Reply Sylvia Kieffer juli 20, 2016 at 5:13 pm

  Bedankt voor de tip, gaan we hier zeker uitproberen!

  • Reply Magalie juli 21, 2016 at 5:39 am

   top! 🙂 echt een aanrader! smakelijk alvast 😉

 • Reply Mandy Plante van mama.nl juli 20, 2016 at 7:07 pm

  Leuke review! Mooie producten he?! Mijn kinderen zijn juist wel helemaal weg van de fruitfingers. Zo zie je maar, smaken verschillen. ? Probeer ook vooral de cookies, ook lekker.

  • Reply Magalie juli 21, 2016 at 5:41 am

   Dank je wel! ja ben echt blij verrast ! haha precies, grappig. Maar coockies ja?! Oeh klinkt goed, zal ik zeker gaan doen! Merci voor de tip!

  Leave a Reply