Het terrasleven

Samen met je partner een drankje drinken op het terras, borrelhapje erbij en genieten van de rust en het luxe terrasleventje. Toen was daar een dreumes, dag rust… Menigmaal opstaan om de kleine mevrouw bezig te houden, handvol spullen mee ter vermaak en met gevaar voor vallende fristi toch je nieuwe blouse aan.
Het terrasleven met een kind brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zijn er goede verschoonplekken, is er genoeg ruimte om rond te rennen en staan er behalve knakworstjes ook gezonde lekkernijen op de kaart?
Hieronder een verzameling van adresjes in Oisterwijk waar wij als gezin graag te vinden zijn om ons aangepast terrasleven vorm te geven.

 

d1a0744cac5f4f80aa34d8cc355d55bc

1: De Gerrithoeve. Een heerlijk ruim terras mét speelboerderij voor alle leeftijden. Spelen, drinken én eten bij de boer. De Gerrithoeve zelf is gelegen tussen de natuurgebieden “De Kampina” (heideveldbuiten) en “Het Beerzendal”.  Bij binnenkomst sta je meteen in een mooie grote ruimte met vriendelijk personeel.  Openslaande deuren naar buiten lonken om je kind lekker te laten ravotten op het enorme en goed onderhouden grasveld. Een veld met natuurlijke heuveltjes waar kinderen met loopautootjes en fietsjes vanaf kunnen racen. Schommels en speeltoestellen staan her en der verspreid over het veld. Goede gezonde menukaart met verse sappen voor de kleine spruiten zorgen voor een gevulde maag. Door de ongedwongen sfeer en de ruimte voor ouders én kind zijn we hier erg graag te vinden.

 

14vennen-venkraai2: Boshuis Venkraai. Een begrip in Oisterwijk en omstreken. Een boshuisje temidden van de bossen en vennen gelegen aan een populaire fiets en wandelroute. Ruiters, wandelaars en fietsers leggen hier aan om te genieten van een kopje koffie. Een fijn en gezellig terras met erg vriendelijke bediening maken Venkraai een plek om terug te keren. Als kers op de taart is Boshuis Venkraai geschikt voor het hele gezin. Met een speeltuintje naast het terras kun je als ouder genieten van je drankje en of lunch, want lekker eten is hier ook mogelijk. In het weekend kun je ons hier regelmatig vinden na een fietstocht door de natuur. Trouwens, Boshuis Venkraai is het hele jaar geopend tot zonsondergang.

 

11042685_1000175020033450_3903614009880350709_n3:Het Boscafe. Een heerlijke plek om te genieten met het hele gezin. Het grote terras bieduitzicht op spelende kinderen die kunnen rondrijden op een speelgoedtractor en allerlei fietsjes. Ook zijn een trampoline en een zandbak aanwezig om de speelpret nóg groter te maken. De gemoedelijke sfeer, de mooie locatie midden in de natuur en de goede menukaart maken het af. De knieën van je kleine spruit blijven tijdens een valpartij heel dankzij de zachte houtsnippers die buiten op de grond liggen. Een zomersbuitje bederft de pret niet, want ook binnen is er een fijne, grote maar gezellige ruimte waar ook aan de kinderen is gedacht. De speelplek is geschikt voor jong en oud. Jonge gezinnen genieten hier graag van een natje en een droogje en ik geef ze geen ongelijk. Wij sluiten ons graag bij hen aan.