Kind Mama Oisterwijk Papa

Peuterliefde

oktober 26, 2017

Lieve speelt samen met oma het zoveelste rollenspel. Oma is de juf van de peuterspeelzaal en moet een verhaaltje voorlezen aan een denkbeeldig jongetje. Lieve heeft het al 1.5 jaar over deze peuter en mijn moeder is in de veronderstelling dat deze andere lieve peuter waarschijnlijk ook moet rondhuppelen op de peuterspeelzaal.
Dagen en weken gaan voorbij maar nog nooit heb ik haar vriendje ontmoet. Totdat mijn moeder en ik met Lieve en kleine Mijntje een speeltuin zoeken om de ochtend door te brengen. De eerste twee speeltuintjes zijn gesloten tot Lieves grote teleurstelling. Bij poging nummer drie is het raak! Yes, drie keer is scheepsrecht! Onder het genot van een kopje koffie zien we Lieve spelend met een heel lief jongetje. Wat hebben ze plezier samen! De mama van deze peuter heeft net als wij ook een baby bij zich, zijn zusje. We raken heel gezellig aan de praat en bij het noemen van zijn naam zijn we bouche bée ofwel valt onze mond open van verbazing!! Haar grote vriend van school!! Daar is hij dan, hij bestaat echt! Lieve is heel trots haar vriendje aan ons te kunnen voorstellen! De twee spelen meer dan gezellig samen en Lieve deelt zelfs liefkozend haar tosti met haar grote vriend. Wat een bijzondere ochtend!

Terwijl wij in het voorjaar druk aan het klussen zijn in ons nieuwe huisje hoort mijn moeder tijdens het buitenzetten van het grofvuil de naam van haar grote vriend op straat! “Je zult het nooit geloven, maar hij woont hier om het hoekje!” zegt mijn moeder blij! Haar grote kleine vriend blijkt 50 meter van ons huis vandaan te wonen. Lieve straalt bij dit nieuws, wat een feest!

Bovenstaande is wat er vooraf ging aan een grote peuterliefde. Nu worden er brieven gekleurd, geschilderd en rondgebracht. Verse baksels zoals bolussen en taartjes worden met liefde gemaakt en bij elkaar bezorgd. Zwaaiend voor het raam wanneer ze elkaar weer zien, bijna in paniek rennen naar de deur om haar vriendje weer even goedendag te zeggen én speeldates zijn een groot succes!

Niks of niemand kan tippen aan haar grote vriend … Als Lieve gaat slapen wil ze hem symbooltjes en teksten sturen op mijn telefoon. Ze straalt, wordt verlegen en zenuwachtig bij het noemen van zijn naam…

Hoe bijzonder die twee, zo lief, zo natuurlijk, zo puur en een bondje voor het leven …

En papa ? Papa moet flink wennen aan zijn nieuwe rol, hij mag niet meer met zijn dochter trouwen, want er is er maar één op deze hele wereld waar Lieve haar hartje aan verloren heeft …

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply mathilde oktober 26, 2017 at 6:52 pm

    super lief! James had ook zo’n vriendinnetje van het kdv. Nu op school verliezen ze elkaar een klein beetje uit het oog, maar morgen sinds lange tijd weer afspreken!

    • Reply Magalie oktober 30, 2017 at 6:40 pm

      oh echt!? Zo schattig op die leeftijd…aah dat denken wij ook wel eens, strakjes naar de basisschool, hoe zal het dan gaan…Hopelijk James weer een leuke speeldate gehad!!

    Leave a Reply