Mama Oisterwijk

Groen met hagelslag

augustus 4, 2015

Groene groenten, wat moeilijk uit te spreken zaden, stop het in de blender en je hebt een smoothie. Sterker nog het is “superfood” en dát….. dat is hip. Havermout pannenkoeken, amandelmelk, rauwe cacao en een hap kokosolie in de ochtend. Je kunt het zo gek niet bedenken of je geeft je gezondheid een boost.

Eerlijk is eerlijk, er is inderdaad meer in het leven dan een boterham met hagelslag. Een goede smoothie op zijn tijd zou gezond zijn voor deze mama. Ik wil er dan ook voor zorgen dat ik in de toekomst meer groen naar binnen slurp.

Nu de dagelijkse praktijk. Het is vrijdagochtend, mama is herstellende van een zware griep en vader haast zich zoals iedere ochtend naar zijn werk. Lieve gooit (dit keer per ongeluk) haar bordje pap om. Het geduld om te wachten op een nieuw bordje heeft mevrouw niet. Samen met mij deelt zij de boterham met pasta die papa vergeten is op te eten. Om tien uur laat mijn knorrende buik mij weten dat ik maar een halve boterham op heb. Ik gooi mijn shirt met de papvlekken in de was en maak snel een nieuw ontbijtje.

De dagen zijn druk genoeg met wervelwind Lieve. Dan heb ik het nog niet over de eetmomenten…. ‘S morgens een smoothie met avocado, amandelmelk, spinazie en een bevroren banaan klinkt prima. Maar met een dreumes aan je broekspijp is het niet zo makkelijk.

De oer Hollandse boterhammen mogen zeker vaker vervangen worden door salades. Het kan ook geen kwaad om het zoete mangosap van de Albert Hein te vervangen door amandelmelk. De moeilijk uit te spreken zaden, waar je bij de supermarkt 15 euro afrekent en bij de dierenwinkel 5 euro per kilo betaalt zal ik overslaan.

Een gezond en groen sapje op zijn tijd met een Hollands tintje in de vorm van een boterham is een mooie balans in huize Rommen-van Loon. Zeg nou zelf, er is soms niks sneller en lekkerder dan een ouderwetse boterham met kaas en oh ja, groene vlekken gaan ook zo moeilijk uit je kleren…

 

You Might Also Like