Kind Mama Papa Reizen

Flexibel

december 25, 2015

Voorafgaande aan onze vakantie zag ik als een berg op tegen de twee lange vliegreizen die ons te wachten stonden. Meer dan 24 uur reizen met een bijna peuter, hoe zal dat gaan? Ons vertrek stond gepland precies op het moment dat ons meisje normaliter haar nacht in gaat. Opstijgen om klokslag 24.00 uur. Dat betekent dat Lieve tot die tijd genoegen moet nemen met de neonlichten, de hectiek en de kinderwagen op Schiphol.

Aangekomen in Amsterdam leefde mevrouw helemaal op, springen en klappen. Het leek wel of ze geheel op de hoogte was van de betekenis van het woord; vakantie. Tijdens het inchecken in een rij van dik een uur, knabbelde Lieve wat aan een eierkoek, flirtte met medereizigers en zorgde nog voor een laatste stinkende goede Hollandse drol. So far so good!

Eenmaal door de douane brachten we ons caffeine niveau op peil bij Starbucks. Lieve kon geen genoeg krijgen van haar vaders frappuccino en wreef wat door haar rooddoorlopen ogen. Met de vele winkels in zicht kwam de kleine fashionista helemaal aan haar trekken. Geheel op eigen houtje zocht ze in de parfumerie naar een geschikt geurtje. Blij met de gevonden Micky Mouse parfum die moederlief trots op haar polsjes spuitte liep ze de winkel uit. Blij en opgewonden keek ze om zich heen. Voor ik het wist liep ze al weer op de volgende winkel af.

Haar oogjes glunderden bij het zien van de mooie aangeklede stewardessen met bijzonder hoofddeksel. Meisjes meisjes! In haar stoel geniet Lieve van een filmpje over apen met rode billen en giert van het lachen. Geen oorpijn tijdens het opstijgen en goed slapen tijdens de eerste vlucht was de winst. Het is duidelijk, Lieve is zo flexibel als mijn net aangeschafte vliegtuigbroek.

Twee vliegreizen later liepen we midden in de nacht de bloedhete vochtige lucht van Bali tegemoet. Mannen met opgerolde t shirts en blote buiken, geluid van scooters, palmbomen die wuiven en een moeder die zich afvraagt of het gepast is halfnaakt in de taxi te stappen.

Ik trek het t shirt van Lieve uit en ruik nog een klein restje van Mickey Mouse. “Nog even kleine wereldreiziger en we zijn op de plaats van bestemming, ik ben trots op je!”

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bregje december 26, 2015 at 5:30 pm

    Wat fijn dat het meeviel, is toch niet niks! Heb moeten lachen om de Hollandse drol 😉

  • Leave a Reply