Kind Liftestyle Mama Oisterwijk

DETOX – Dag 1 – Sapmeesters

januari 14, 2019

Het is vroeg in de ochtend en ik word door twee vrolijke zussen gewekt. Yes, vandaag is het zover, ik heb er zin in. Mijn eerste detox sapkuur! Ik begin de dag met een citroen shot die ik met 150 ml lauw warm water aanleng.Citroen is de beste manier om je kuurdag te beginnen. Daarna volgt een transparante Aloë Vera shot, dit bevordert de spijsvertering. Het sap is gemaakt van biologische geteelde Aloë Vera planten. We sluiten af met de rode cranberryshot. Bevat enorm veel antioxidanten en is goed voor de functie van de blaas. Net als de rest is ook deze 100% natuurlijk. Met een groot glas water neem ik ter ondersteuning de volgende supplementen in: multivitamines – Omega 3 visolie – probiotica en psylliumvezels.

Hierna is het tijd om de meisjes eten te geven. Wel handig dat mama’s ontbijt al in de koelkast stond. Na het innemen moet mijn lichaam duidelijk wennen. Of het nu de shots zijn of de supplementen, ik ben even kort en met vlagen misselijk. Daarom besluit ik maar een begin te maken met het eerste sapje. Wat is de naam alleen al leuk Cotton Candy! Nu de smaak nog.. zoet maar toch erg fris! Jam, prima! Zelfs mijn kieskeurige dochter heeft interesse!

De ochtend vordert en ik merk dat ik veel energie heb, toeval of niet? Ik maak er gebruik van en begin aan de was. Opa en oma komen nog even op bezoek en ik laat de koffie en de bijbehorende stroopwafels netjes staan.
Om een uur of 11 krijg ik trek in een snack, maar nog steeds is er géén sprake van honger. Ik besluit de lijnzaad zeewier crackers te eten. Prima snack en wat zout van smaak, waardoor hij lekker weg eet.

Later nog een lunch in Moergestel en ook daar laat ik de boterhammen voor wat ze zijn en begin ik aan mijn tweede sap Heart beet, hmm niet mijn ding. Het smaakt erg naar bieten (die ik overigens wel lust) maar het is geen match. Toch drink ik er een paar grote slokken van, omdat ik graag die goede stoffen binnen wil hebben. Eenmaal thuis besluit ik een bouillon te maken. Goede keus met dit koude weer! Deze is lekker en geheel vegetarisch!

Ik maak nog een taart met Lieve en neem een klein likje van het beslag, aij wat zoet ineens! Afblijven! De zusjes eten de taart graag op, maar deze mama zet door en blijft er netjes van af.

Het is 17.00 uur en ik heb nog totaal geen honger, sterker nog ik vraag me af hoe ik het derde sapje moet op krijgen. En dan mag ik ook nog een soepje! Luxe probleem. Eenmaal iedereen aan tafel en aan de shoarma, besluit ik toch om het derde sapje open te maken. Oh deze is lekker!! Zoet en zuur tegelijk, prima combinatie en je merkt dat deze groene jongen alleen maar goeds in zich heeft. Wanneer de shoarma op is vraagt manlief “heb je nog een beetje over van dat sapje?!” Kortom: goedgekeurd!

Wanneer de kinderen slapen en ik toch ook wel erg benieuwd ben naar de soep maak ik hem nieuwsgierig warm. Ook al heb ik nog steeds geen honger. Wat ruikt hij lekker en smaakt heerlijk bovendien, zoet, pittig en romig. Wellicht ga ik deze na de kuur zelf proberen te maken. Lukt me toch niet.

Ik heb geen honger, het is avond en ik zit op de bank met meer energie dan ooit…

 

Ook een gezonde start van het nieuwe jaar?! Bestel jouw sapkuur bij Sapmeesters met de code: MOMMYSLIFE en ontvang 10% korting! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply