Eten Liftestyle Mama Oisterwijk

DETOX – dag 3 – Sapmeesters

januari 16, 2019

Het is dag drie van mijn detox kuur. De allerlaatste dag dus.Het is maandag en Lieve moet weer naar school. De ochtendspits begint. Boterhammen smeren, aankleden, tandenpoetsen enzovoort. Daarom ben ik extra blij dat ik niet nog een ontbijt voor mezelf hoef te maken. Al het goeds staat al klaar. Ik begin met mijn shots en dat gaat prima! Ik zorg vanwege mijn eerder genoemde misselijkheid dat ik wat meer tijd laat tussen de supplementen en de shots. Ik besluit nog zónder een ontbijtsapje op te hebben al wat in het huishouden te doen. Belangrijk te noemen dat het nog maar 7.15 uur is! Ondanks de heftige hoofdpijn van gisteravond ga ik als een speer!

Wanneer Lieve op school zit begin ik aan sap nummer 1 de Cocolicious. (omgewisseld met die van gisteren} Ja, duidelijk mijn favoriet. Zo lekker die kokos én fruit smaak! Het kleine beetje wat over is in de fles besluit ik mee te nemen het dorp in. Ik ga boodschappen doen met kleine Mijntje en al gaande weg is mijn sap op.
Eenmaal thuis probeer ik de zoute gepeperde amandelen als snack. Heerlijk! Die eten lekker weg.

Mijn tweede sapje van vandaag is de Iron Man. Deze bevat sinaasappel, spinazie, perzik en venkel. Minder dik van structuur en drinkt goed weg. Heerlijke smaak! Toch krijg ik dit sapje niet helemaal op en besluit rustig aan te doen aangezien ik mijn volgend sapje pas om 17.00 uur zal drinken.

Mijntje doet haar middagslaapje en normaliter is dit de uitgelezen tijd wat slechts te snacken met een theetje op de bank. Kortom even wat E nummers naar binnen werken. Ruimte voor verandering, want deze craving heb ik vandaag niet! Nu al minder behoefte aan suikers?! Mooi meegenomen in ieder geval!

Halverwege de dag krijg ik een berichtje van Sapmeesters. Hoe het met mij gaat? Wat goed, fijn, lief en professioneel! Ik vertel van mijn eerder genoemde hoofdpijn en krijg meteen tips en handreikingen. Super!

Wanneer Lieve thuiskomt van school en wat lekkers krijgt, heb ik het even moeilijk. Ik wil ook wat! Ik besluit aan de kokos/amandelreep te beginnen. Ja hoor, mijn favoriete snack heb ik gevonden! Wat een fijne, zoete en goed vullende reep! Jammer dat er in dit pakket maar ééntje in zit.  

Voor mijn avondmaaltijd kies ik voor de laatste soep van de kuur. Linzen, spinazie, venkel, vol en pittig van smaak. Lekker! Opnieuw mocht ik deze delen met manlief.

Wanneer de avondspits voorbij is en de kinderen op bed liggen is het tijd voor een theetje. “Nachtrust,” klinkt én ruikt zalig. Raar idee dat de sapkuur nu echt voorbij is….

Conclusie:

Sapmeesters zijn al meer dan tien jaar meesters in het maken van de beste sappen, geperst met een hoop passie voor het vak. Bovendien heb ik de persoonlijke communicatie als erg prettig en professioneel ervaren. Erg fijn als je aan zoiets nieuws en onbekends begint.

De sappen én soepen zijn vol van smaak. Ook diegene die weinig of geen ervaring hebben met het drinken van sap (zoals manlief) zijn enthousiast over de smaak.
Door de voedzame ingrediënten heb ik geen greintje honger ervaren! De variatie met de diverse soepen en tussendoortjes vond ik prettig vooral nu het winter is.  

Ik vond het als drukke werkende moeder ook erg praktisch om deze kuur te volgen. Je hoeft immers niet meer na te denken over eten wat dan ook nog eens verantwoord hoort te zijn. Er wordt goed voor je gezorgd en het bespaart tijd.

Persoonlijk heb ik de positieve ontdekking gedaan dat ik al een hele tijd gezond en goed eet. Vóór deze kuur at ik altijd al veel groentes, salades en veelal plantaardig. Dat werkt duidelijk door vandaar het gewichtsverlies van 0,3 kilo. Ik was al op de goede weg en blijf deze dus graag bewandelen …

Aanrader voor iedereen die zijn of haar gezondheid een boost wil geven! Gun jezelf de lekkere smaken en voel je fitter in het nieuwe jaar!

Benieuwd naar dag 1 en 2 ?

Ook een gezonde start van het nieuwe jaar?! Bestel jouw sapkuur bij Sapmeesters met de code: MOMMYSLIFE en ontvang 10% korting! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply