Verstoppertje 2.0.

Ondanks de mooie grote speelgoedkast die vaderlief met veel gevloek in elkaar heeft gezet, vindt speelgoed zijn weg naar ongebruikelijke plekken in huis. Prima. Lieve maakt graag gebruik van haar kleine spierballen en sjouwt zelfs de meest grote meubelstukken van links naar rechts. Ook kleinere voorwerpen, niet alleen speelgoed, komen we overal tegen. We zijn er al aardig in geslaagd om te raden waar het volgende missende attribuut nu weer kan liggen. Regelmatig kruipen we op handen en voeten door de woonkamer op zoek naar het missende onderdeel. Verstoppertje 2.0.

Hieronder de top 5 van de meest rare, bizarre plekken waar we ooit missende stukken vonden.

 

1: Je kent ze wel, zo’n mooie piramidetoren met houten rondjes. Minder leuk zijn de missende rondjes. Ze slingeren door het hele huis en maken onze onderburen wakker. Manlief maakte een flinke uitglijder over een mooi oranje exemplaar op de vloer van de w.c.

2: De wc rollen vinden raar genoeg hun weg altijd richting de wasmand. Voordat we boodschappen gaan doen, controleren we de wasmand op missende volle w.c. rollen. Bedankt dochterlief voor het bewaren én beheren van de voorraad.

3: ‘S morgens haasten naar het werk. Schoenen zijn zoek! Regelmatig zijn ze niet meer in de kast terug te vinden. Lieve is er gek op. Dus zoek ik op ieder andere plek zodat ik niet blootsvoets de deur uit hoef. Wanneer ik na een vergeefse zoektocht de hoop opgeef en mijn tanden wil poetsen na het ontbijt, zie ik vanuit de badkamerspiegel het ontbrekende paar. Natuurlijk, daar staan ze,  in de douche!

4: De zandbak is favoriet bij Lieve. De kleine onderdelen worden graag en veelvuldig gebruikt. Wanneer de belangrijke hark zoek is, breekt bij de kleine dreumes de hel los. Ze zet het op een krijsen. Ik zoek alles af. Helaas. Ik leid haar af met een minder leuk emmertje. Wanneer ik ‘s avonds na een lange dag mijn bedje op zoek schop ik met mijn voet tegen een groot geel voorwerp. Auw! De hark dus.

5: Veel tijd en energie ben je kwijt aan het opvoeden van je kind.  Toch fijn om nog contact te houden met de buitenwereld. Lastig echter wanneer je telefoon op is en de oplader + kabeltje nergens te vinden zijn. Levend op alleen de huistelefoon is het later tijd om te koken. Pasta, staat er op het menu. Ik trek de keukenla open en vind naast het pak pasta een andere bijzondere”pasta sliert” namelijk de witte kabel + oplader. Hallo buitenwereld!