Interview als “mama van de week!”

Mama van de week – Magalie

Familie

Een nieuwe week, dus ook een nieuwe mama van de week! Deze week is Magalie onze mama van de week. Samen met haar jeugd liefde heeft ze een dochtertje Lieve van 17 maanden. Benieuwd naar Magalie’s blog? Lees dan gauw verder!

Vertel eens wat over jezelf, wat voor persoon & wat voor soort mama ben je?

Ik woon samen met mijn man en energieke dreumes in hartje Oisterwijk. Een klein en mooi dorp in Brabant. Erik en ik zijn jeugdliefdes en alweer bijna drie jaar getrouwd. Samen houden we graag van het maken van “verre” reizen. We hebben al veel van de wereld mogen zien. Van Hawaii tot de poort van Antarctica. Maar sinds de komst van Lieve realiseren we ons maar al te goed, dat thuis zijn met ons gezin toch wel het allerfijnst is! We houden van het goede bourgondische leven en de kurkentrekker ligt niet geheel onaangeraakt in onze de keukenla.

Naast moeder ben ik ook werkzaam als activiteitenbegeleider van verstandelijk gehandicapten met gedragsproblematiek. Dat geeft misschien ook wel wat van mijn karakter prijs.

Ik ben een moeder die veel vanuit intuïtie handelt. Althans, daar heb ik op leren vertrouwen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik er een hoop óver geanalyseerd. Maar het moment dat je kleintje op je borst ligt weet je meteen wat je moet doen. Geen Google nodig. Instinctief ken je zijn of haar huiltjes als geen ander. Toch vind ik het belangrijk dat ik weet wat en waarom ik dingen doe. Op zijn tijd goede, maar luchtige literatuur met een vleugje humor over opvoeden en of tips over het ouderschap vind ik fijn als aanvulling en geeft me net wat meer zelfvertrouwen.

Naast moeder zijn heb je ook nog een blog. Vertel er eens wat over?

Mijn blog heet Mommys life. De naam zegt het al. Ik wilde graag mijn gewone leven als moeder delen met mijn woonplaats als thema. Ik woon in zo genoemde “de parel van Brabant” Oisterwijk. Een “Goois” dorp in het Brabantse land. Hier gebeuren bijzondere, gekke en vooral extravagante dingen. Saai is het hier nooit! Deze bijzondere luxe woonomgeving in combinatie met het normale gezinsleven maakt mijn blog. Ik heb altijd van schrijven gehouden. Als kind wilde ik al boeken schrijven. Nu kan ik mijn passie kwijt op mijn blog. Graag maak ik mooie foto’s, vooral nu ik moeder ben is er veel Lieve “spam”. De combinatie van mooie foto’s en verhalen met een grote knipoog, horen bij Mommys life.

Wat maakt je blog voor jou zo leuk dat je het kan & wilt blijven combineren met je gezin?

Als je handelt vanuit je passie blijven dingen leuk. Ik schrijf iedere blog opnieuw met veel plezier. Ik haal energie uit het zoeken van mooie plaatjes om te fotograferen. De combinatie met het gezinsleven gaat erg goed. Wanneer onze diva ligt te slapen gaat deze mama lekker op de bank zitten typen, onder het genot van een kopje koffie. Wanneer Lieve weer wakker is kan ik me vervolgens 100% op haar focussen. Daarnaast vind ik het contact met en leren kennen van andere bloggers en personen op social media erg leuk! Er is onderling veel herkenning, humor en respect. Dat geeft mij als moeder een vrolijke boost!

Wie of wat inspireert jou op zakelijk gebied?

Veel inspiratie komt vanuit mijn dochter, Lieve. Haar lieve, maar ondeugende streken en alle alledaagse dingen die wij als gezin mee maken. Daarnaast schrijf ik vanuit mijn persoonlijke ervaringen en of gebeurtenissen. Ons dorp staat nooit stil, jazz festivals, mode dagen, schaatsbanen en of kunstexposities in de buitenlucht buiten. Het kan allemaal, leuk om dit met een vleugje humor te beschrijven. De andere blogs van diverse mama’s zorgen voor de nodige extra inspiratie. Je herkent situaties en of verhalen en dat maakt dat ik mezelf in mijn eigen eigen blog nóg eerlijker en transparanter kan opstellen.

Wat hebben jouw ouders je mee gegeven?

Empathie en zoveel mogelijk onbevooroordeeld met de mensen omgaan. Mensen in hun waarde laten. Maar ook ruimte voor zelfontwikkeling, of het nu een hobby of studie was. Onvoorwaardelijke steun, humor en iedere dag een luisterend oor. Stabiele liefdevolle gezinssituatie.

Lieve

Wat wil jij je kinderen meegeven?

Het allerbelangrijkste vind ik, begrip en respect voor anderen. Ik wil dat Lieve weet dat iedereen goed is zoals hij of zij is. Als een persoon “anders” is maakt het hem of haar niet slechter en of beter dan jij. Misschien ben ik wel een idealist, maar toch ben ik er van overtuigd dat wanneer jij mensen behandelt zoals jijzelf graag behandeld zou willen worden, de wereld wat mooier wordt.

Daarnaast wil ik haar laten weten dat ze moet leren vertrouwen in haarzelf, in haar eigen kennen en kunnen. Leren luisteren naar haar intuitie en daarbij haar hart volgen. Creativiteit, eerlijkheid en humor. Genieten van het leven. Geven en ontvangen van heel veel liefde.

Het zou prachtig zijn als we onze passie voor reizen en leren kennen van andere culturen kunnen doorgeven. Onze liefde voor ons” tweede thuis”, Zuid- Frankrijk en de rest van de wereld. Ik hoop dat we samen nog veel avonturen in onbekende landen mogen meemaken. Maar vooral genieten van het simpele leven, een croissantje eten met jam aan je neus en gras tussen je tenen. Daar kan geen duur diner tegenop. De kleine dingen zijn het mooist!

Wat is jou tip voor andere mama & mama’s to be?

Genieten met een hoofdletter G! Mama zijn is het zwaarste, maar ook het allermooiste wat er bestaat! De tijd vliegt, zorg daarom voor een grote hoeveelheid kusjes en knuffels van je kindje. Tot slot, er kan geen mamaboek of consultatiebureau op tegen je moedergevoel. Leer daarop te vertrouwen en luister er naar. Jij kent je kleintje het allerbeste!

Hoe zie jij jezelf & je blog over 5 jaar?

Poeh, over vijf jaar, klinkt lang, maar zal zeker net als alle andere jaren voorbij vliegen. Ik hoop dat ik dan i.p.v. één, twéé gezonde kinderen rond heb dokkelen in huis. Nog altijd in Oisterwijk woon met mijn man. Gelukkig én gezond. Een nieuwe en verbeterde website. Naast mijn blog nog meer items op Mommys life, waardoor de site leuker en interactiever wordt! Als laatste hoop ik mijn netwerk verder uit te breiden zodat ik nog meer enthousiaste mama’s kan ontmoeten.

 

Interview: www.mamavansuiker.nl

No Comments

Leave a Reply