De geheimen van een mama…

 

1: Eten als afleiding

Het ultieme scenario. Je staat in de supermarkt en je kleine spruit zet het op een krijsen. Wanneer ik even geen zin heb in een pedagogisch opvoedkundige en corrigerende strijd, geef ik Lieve het kleine zoete goud. Krentjes. Opgelost!

2: Muur als tekenbord

Lieve heeft het fenomeen kleuren ontdekt. Mama is trots. Echter, wanneer ik even niet oplet heeft deze dreumes de zijkant van de muur ook een stukje oranje gemaakt. Ik leg haar uit dat dat niet de bedoeling is. Dit hou ik slechts 1 minuut vol zonder mijn lach in te houden. Lieve lacht mee.

3: Pitstop plassen

Wanneer ik even snel naar de wc moet laat ik Lieve heel  even ( met de deur open) alleen in de woonkamer. Zonder traphekje.

4: Niet poetsen 

Iedere avond na het avondflesje is het tijd om de tanden van dochterlief te poetsen. Dit gaat niet geheel zonder strijd. Toch zetten we door. Wanneer ze erg moe is en ze haar hoofdje niet meer rechtop kan houden slaan we dit over, ondanks het ijsje van van diezelfde middag.

5: Hagelslag als laatste redmiddel

Tandjes, verkouden en een sprongetje. Allemaal redenen waarom onze dochter soms wat minder zin in haar boterham heeft. Twee borden op de grond en vijf stukjes uitgespuugd. Niks werkt. Laatste redmiddel wordt ingezet. Hagelslag. Rammelen met het pak en mevrouw eet! Juppie!

6: Guilty pleasure

Kind slaapt. Ouders zitten eindelijk op de bank. Een hittegolf. Manlief gaat ijs halen, heerlijk! Drie bolletjes per persoon. Later wissen we als sluwe vossen onze sporen uit. Bakjes weggooien, lepels afwassen. Volgende morgen weet ons kleine ijsmonster gelukkig van niks.

7: ” Beeeeeer!”

Mama wil koken en kind heeft honger. Lieve heeft besloten te gaan miepen en wil niet meer zelfstandig spelen. Enige uitkomst, Masja en de Beer. Een televisieserie op de laptop. Enthousiasme vanuit Lieve is een ondergeschikt woord. Wild! Lieve is in de fantasiewereld van de beer, een bom kan afgaan en ik kan koken.

8: In de kast

Fruithapje, babykoekje allemaal heel verantwoord. Echter soms wil mama ook snel even snacken. Mocht ik dit open en bloot in het bijzijn van Lieve doen, moet ik mijn snack aan haar afstaan. Oplossing? In de snoepkast gaan staan, deur even dicht en snaaien maar!

9: Nachtrust

Lieve slaapt al sinds haar geboorte in haar eigen bedje op haar eigen kamer. Trots zijn wij! Toch is er altijd wel een reden, waardoor wij niet aan onze nachtrust toekomen. Als de nood aan de man is en het huilen geen rem meer kent druk ik haar warme lijfje tegen me aan en zeg haar dat ze bij mama in het grote bed mag slapen. Heerlijk! Minder heerlijk zijn die voeten in de ribben van papa.

10: Voorspelling

Lieve heeft al drie uur dezelfde plasluier aan. Maar mijn mama intuïtie laat mij niet in de steek als het gaat om de “poepvoorspelling”. Mevrouw heeft nog niet gepoept. Luier wordt niet verschoond, want ik gok op een volle luier binnen nu en 1 uur. Dan maar even aanhouden die volle plasluier.

 

1 Comment

  • Reply Bregje juli 16, 2015 at 8:28 pm

    Haha een heel herkenbaar lijstje! Stiekem snoepen begint hier nu ook, als ik niet oplet ben ik mijn snackje zo kwijt en dan riskeer ik een driftbuitje dat weer afgeleid moet worden met eten 😉 x

  • Leave a Reply