CHEESECAKE

IMG_0575
CHEESECAKE

 

IMG_0576

Deze keer een heerlijke cheesecake!
Gemaakt van maar 6 ingrediënten!!

 

 

 

 

 

 

 

NODIG:

100 gram tarwebiscuit
60 gram gesmolten boter
100 gram Griekse yoghurt
100 gram aardbeien kwark
2,5 gelatine blaadjes
Kokosrasp of andere versiering/topping

Muffin tray
Muffin vormpjes (papier)
Koelkast

DOEN:

Verkruimel de biscuitjes
Voeg deze kruimels toe aan de gesmolten boter.
IMG_0572Verdeel de kruimels over 6 vormpjes en druk het aan met de bolle kant van een lepeltje.
Zet dit 1,5 uur in de koelkast.

Neem een diep bord met koud water en leg hierin, 1 voor 1, de gelatine blaadjes en laat deze 5 minuten weken.
Doe 4 eetlepels water in een pannetje, knijp de gelatine velletjes uit en doe deze ook in het pannetje.
Verwarm dit totdat de gelatine opgelost is.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.

Neem 100 gram Griekse yoghurt en de helft van de opgeloste gelatine, meng dit goed.
Schep met een kleine lepel de yoghurt op de koekbodem.
Doe nu hetzelfde met de kwark en schep deze op een laagje yoghurt.
Daarna terug de koelkast in, minstens 2 uur.

IMG_0577Haal de mini cheesecake uit de vormpjes en bestrooi ze met iets lekkers, ik gebruikte een beetje kokosrasp.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8086-150x150Ik ben Saskia, moeder van Bo, mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia

No Comments

Leave a Reply