Bloginspiratie tag 2015

Het einde van het jaar 2015 nadert. Mijn eerste jaar als blogger. Ik blik terug op het afgelopen jaar en doe dat door middel van het invullen van een heuse tag. Wat doe ik als ik geen bloginspiratie heb? Helpt muziek bij het schrijven van een blog? Meer vragen én bijbehorende antwoorden lees je hieronder.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggers block aan?
Ik heb vaak genoeg inspiratie voor het schrijven van mijn artikelen en of blogs. Gelukkig maar. Toch vinden de meeste mensen die ik spreek het moeilijk te begrijpen hoe ik keer op keer geïnspireerd kan blijven. Ik denk dat het antwoord ligt in het feit dat ik het schrijven erg leuk vind om te doen. Zolang het plezier blijft, volgt de inspiratie vanzelf. Ideeën haal ik grotendeels uit het dagelijks leven, wat speelt er momenteel en wat houdt ons bezig. Natuurlijk loop ik wel eens tegen een writers block aan. Géén inspiratie, vervelend maar het gebeurt soms. Wanneer ik hier last van heb leg ik de laptop helemaal weg en sla ik een keer een dagje of twee over. Wanneer je geforceerd een blog schrijft merk je dat meteen aan de kwaliteit. Liever een blog minder dan twee slechte gepubliceerd.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Onrustig omdat ik weet dat het toch leuk is als er weer een blog online komt. Tegenwoordig zet ik het zonder moeite van mij af en neem ik bewust afstand van de laptop waarna de ideeën vanzelf komen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Prioriteit nummer één is dat Lieve ligt te slapen. Een bijna peuter in huis die de huiskat opjaagt komt de concentratie niet ten goede. Wanneer de kleine slaapt schrijf ik en maak ik foto’s. Aan concentratie dan geen gebrek.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?
Gelukkig heb ik geen techniek. Dat zou voor mij meer druk en dus minder plezier en kwaliteit betekenen. Ik haal mijn inspiratie uit situaties, onderwerpen die zich dagelijks voordoen. Voorbeelden: een vakantie die gepland staat of net achter de rug is, een fase waarin Lieve zich bevindt, het favoriete speelgoed waar ze graag mee speelt of mijn net gekochte nieuwe outfit. Alles kan figureren als bloginspiratie. Dat maakt het bloggen ook zo leuk!

Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt?
Nee, ik ben blij als ik in alle rust kan nadenken over een geschikt onderwerp. Schrijven terwijl er een fijn muziekje op de achtergrond aan staat kan ik daarentegen prima! Ook met de televisie zachtjes aan op de achtergrond lukt het goed!

Waar ontstaan de beste ideeën?
In bed. Klinkt gek, maar het is wel zo. Wanneer ik inslaap denk ik nog even na over de dag van morgen of blik ik even terug. Vaak wanneer de rust in huize Rommen van Loon terugkeert en ik mijn rust vind, schieten de meeste ideeën door mijn hoofd. De volgende dag blijkt dat ik ze nog onthouden heb ook, gelukkig!

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Het zou geweldig staan als ik nu vertelde dat ik na een koffie to go op een bankje in een park met uitzicht op een groot meer, mensen zou observeren en op mijn gemakje op mijn laptop een blog zou typen. Een heus kantoor zou ook niet misstaan. Maar nee, ik schrijf mijn blogs gewoon op de bank met wat te drinken op de armleuning. Niks spannends maar een goed werkende werkelijkheid.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Niet echt, een avondje Instagram of het lezen van een leuk tijdschrift kan ook wel eens helpen.

Welke bloggers inspireren jou?
Dat zijn er zeker wel een paar. Ik zal ze hieronder beschrijven:

Mama van suiker. Blog voor mama’s ( to be) opgezet door Samantha, moeder van twee kinderen en woonachtig in het gezellige Brabant. Op de site interessante reviews, tips, persoonlijke ervaringen, kidsfashion, lekkere recepten en meer!

Bregt Blogt. Een blog opgezet door Bregje, samen met Etienne en zoontje Laurens woont ze in het altijd mooie Maastricht. Bregje schrijft eerlijk én met heerlijke gezonde dosis humor over het dagelijks leven als moeder. Zoals ze zelf mooi omschrijft; Bourgondische belevenissen met een korreltje zout en een flinke scheut diksap!

Cest Sylvie. Een blog opgezet door Sylvie die met haar grote liefde en zoontje Ivar in Brabant woont. Een heerlijke blog waar aan variatie en inspiratie niets ontbreekt. Voor recepten, mommy talk en een dosis fijne wooninspiratie kun je bij Sylvie terecht.

Mama to the max. Opgezet door Marion. Mama van een prachtige dochter genaamd Maxime. Een blog om alle mama’s ( to be) te inspireren met positieve gedachten, tips en ideeën. Ik geniet graag van de stijlvolle vormgegeven stukken.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Mijn grootste inspiratiebron is mijn dochter, Lieve. Ik heb Mommy’s life opgezet, omdat ik erg van schrijven en fotograferen houd, maar nóg meer houd ik van Lieve.

Deze leuke tag heb gevonden op: littlewonderworld.