Mama mia!

Moederschap is zo als ik eerder al omschreef het mooiste wat er is. Wanneer je even naast je roze bril gluurt kom ik tot een gecombineerde conclusie. Het mooiste wat er is maar tevens ook het zwaarste…Hoe werkt dat dan in de praktijk? Hieronder mijn lijstje met 13 “minder” leuke feitjes van het moederschap.

 

1: Wanneer je eindelijk tijd hebt gevonden om aangekleed en wel de deur uit te gaan, zie je tijdens het aantrekken van je jas tóch nog een enorme witte melkvlek op je net gewassen broek.

2: Poetsen met een kind in huis is gezellig, maar vraagt om nóg meer multitaksen. Even snel de vloer dweilen? Lieve wil dat natuurlijk ook en met één dweilstok gaat dat zo lastig. Twee swiffers in De Blije Doos voor aanstaande moeders is dan ook mijn advies.

3: Op tijd komen op een feestje……dat kun je wel vergeten. Door de constant wisselende slaapjes kun je nooit voorspellen wanneer je beschikbaar bent.

4: Na een lange dag werken op de bank ploffen……. nee, je moet door, koken, kind douchen en daarna een wasje draaien…dan begint je avond pas.

5: Oeps laptopscherm laten openstaan. Dat betekent de instellingen afstruinen om letterlijk en figuurlijk de boel weer recht te zetten.

6: Uitslapen is sporadisch, perioden van je dag beginnen om 06:00 en periodes dat de kleine levende wekker pas om 08:00 gaat.

7: Je mooiste tijdschriften zijn scheurmateriaal.

8: Slijmbeursontstekingen horen erbij. Wanneer je kind de wandelwagen weigert, begint het eeuwige dragen. Kilometers lang.

9: In de baby periode mag je er zeker één keer per nacht uit om een fles te maken om vervolgens 30 minuten te moeten wachten op een boertje

10: Bikini body is een term die allang niet meer in mijn woordenboek voorkomt.

11: Er was ooit een leven zónder de noodzaak van een push up BH.

12: Als liefhebbers van reizen staan het maken van stedentrips niet meer in de planning. Met een peuter én een middagslaapje kom je cultureel gezien niet zo ver.

13: Snoepen moet incognito gebeuren aangezien de kleine peuter dan uiteraard meteen ook suiker wil!

 

Gelukkig is deze lijst kort en neem ik al deze feitjes met veel liefde gratis bij het moederschap. Want ook het cliché ” Je krijgt er zoveel voor terug” is zo waar als een klontje! Liever géén weekendje Barcelona, maar wél een knutselmiddag met mijn meisje!