Kind Mama Oisterwijk Papa

Praatlaaf

oktober 19, 2017

Na verlatingsangst, eenkennigheid, flessenweigering, gemiep, gehang én wanneer alle energie bij moederlief is weggeslurpt ….is het zover, de sprong is genomen. Hoera!

De donderwolk is voorbij en de zon schijnt weer. Mijntje zat de laastste weken duidelijk in een ontwikkelingssprong. Net zoals bij haar zus kunnen we de klok er op gelijk zetten. Maar ach, je krijgt er zoveel voor terug?!

In het boek “Oei ik groei” staat uitgebreid omschreven welke nieuwe dingen en kunstjes de baby’s leren, dit kan echter wel per baby verschillend zijn. De een maakt motorische stapjes vooruit en de ander vindt de stembanden uit. Nou, tot die laaste behoort Mijntje nu officieel. Het motorisch aspect heeft ze al een poosje onder de knie. Mevouw zat al prima los bij 5 maanden, nu staat ze zelfstandig zij het met wat houvast. Ze was zich echter nog niet bewust van haar vocale skills.

De kleine meid begon al een paar weken zachtjes de letter P uit te spreken. Zo schattig om te horen, totdat wij toch echt – bewust of onbewust – een heuse “papa” hoorden. Stiekem een klein deukje in mijn ego opgelopen, want Lieve verkoos “mama” als eerste woordje! Nu klinkt het de hele dag door papaaaaa.

Dat was slechts de aftrap van het gebrabbel. Nu ze ontdekt heeft dat er twee ondertanden in haar mond zitten is het geweldig om allerlei geluiden te maken, waarbij ze geniet van haar twee nieuwe witte aanwinsten. Zodra ze wakker wordt begint Mijntje met stap 1: tong buitenboord, het liefste naar de rechter zijkant, stap 2: de letter D bij iedere uitademing zo hard mogelijk uitspreken en tot slot stap 3: een grote trotse grijns van oor tot oor. “Dadaaaaa dadaaaa , papaaaap paaaa, aaap aaaap klinkt het de hele dag. Zelfs haar zus met overgigens hetzelfde stemvolume verbaast zich: “hard he, mama?!”

Tja, beide meisjes hebben nu officieel een “Rommen” stem. Vocaal doen ze hun achternaam eer aan en lijken ze wat betreft het aantal decibellen op hun vader ….

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply