Kind Liftestyle Mama Oisterwijk

Op naar de oppas?!

mei 4, 2017

Tijdens de verhuizing kwamen ze weer tevoorschijn, de bioscoopbonnen van vier jaar geleden. Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat manlief en ik überhaupt met zijn tweeën weg zijn geweest, uit eten zijn gegaan, gewinkeld hebben of een filmpje hebben gepakt. Wanneer we toch besluiten dit jaar de bonnen op te gaan maken realiseren we ons dat we geen enkele andere oppas hebben dan onze lieve ouders.

Deze ouders passen al een keer in de week standaard op tijdens onze werkdagen. Dan hebben we het nog niet over alle andere extra oppasdagen die er bij komen vanwege overwerken en of andere afspraken. Mijn moeder die met pensioen is, staat op speed dial en wanneer manlief een avondafspraak heeft springt zij te hulp met koken, naar bed brengen en als kers op de taart komt opa na zijn werk nog even langs om de gaskookplaat schoon te maken. Helemaal zot en lief die ouders.

Het is dus niet gek dat wij – zonder broers of zussen en of jonge buren die als eventuele oppas kunnen fungeren – geheel leunen op onze ouders. Het zou fijn zijn als we een lieve oppas zouden kunnen vinden die een avondje kan komen oppassen zodat opa en oma een welverdiende snipperdag kunnen pakken en wij als ouders eindelijk de stoffige bioscoopbonnen kunnen opmaken.

Wat ik niet wist is dat er een site bestaat waarop je met een paar simpele klikken zo’n lieve oppas kan opzoeken! oppassen.nl de grootste oppas community van Nederland. Zo kunnen ouders direct in contact komen met een geschikte, professionele oppas en of gastouder. Je kunt er terecht voor elk soort kinderopvang in meer dan 2.000 steden in Nederland! Op de overzichtelijke site vul je je postcode en of woonplaats in, waarna er diverse foto’s inclusief omschrijving zoals ervaring en leeftijd verschijnen. Zodra ik mijn woonplaats Oisterwijk intyp zie ik diverse (zelfs bekende!) gezichten. Het geeft mij als moeder een fijn gevoel dat iemand uit je directe omgeving beschikbaar is. Toch een beetje het ons kent ons gevoel in dit dorp. Om dit gevoel te versterken beschikt oppassen.nl ook over een perfecte klantenservice.

Misschien moeten wij bij gebrek aan lieve broers of zussen als achtervang, deze vriendelijke nieuwe gezichten toch ooit eens een kans geven. Echter nu de hormonen nog gieren door mijn lijf wíl en dúrf ik de zorg voor onze 15 weken oude dochter nog niet over te dragen. Om succes te garanderen stelt deze emo moeder die stap daarom nog wel even uit ….

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna Maria mei 5, 2017 at 8:29 pm

    Hmm ik heb nog nooit daarvan gehoord, ik heb dan wel lieve zus in de buurt, mijn ouders wonen wat te ver… Maar een vaste oppas is wel zo fijn denk ik. Want af en toe samen met zijn twee genieten lijkt me best fijn. Al moet ik daar nu even niet aan denken hihi.

    • Reply Magalie mei 8, 2017 at 6:08 pm

      Nee he, ik ook niet! Was ook nieuw voor mij…wat fijn een lieve zus in de buurt! Dan maakt afspraken maken net wat makkelijker he. Wat betreft die “date” ja dat is na 3 jaar echt wel weer eens tijd 🙂 Snap dat jij daar nu ook nog geen behoefte aan hebt 😉 ! Komt wel weer…

    Leave a Reply