Kind Liftestyle Oisterwijk Papa

Jouw dag…

december 30, 2018

Het is kerstvakantie en je hoofdje zit vol, vol van school en alle feestdagen. Zelfs van de kleinste opmerkingen raak je van slag. Het is hoog tijd voor tijd samen, zonder je kleine zus Mijntje, twee op één aandacht van papa en mama.Wat zullen we gaan doen? Misschien naar de bioscoop? “Jaaaa mama, dat wil ik!” Zoekend naar een passende film, besef ik weer hoe klein je eigenlijk nog bent, want veel films vallen vanwege hun enge karakter al snel af. Dan is het opeens heel duidelijk, géén Paw Patrol, geen tekenfilms, nee het wordt “Superjuffie.” Een Nederlandse speelfilm. Hmmm, prima keuze en ook uit te houden voor papa en mama.

Mijntje gaat in alle vroegte naar opa en oma en wij ontbijten met z’n drietjes in de “grote stad”. Het bekende Hema ontbijt wordt na het zien van Dunkin Donuts snel ingeruild. Vooral vaderlief wordt razend enthousiast als hij de Amerikaanse keten ziet. De wafels en al het lekkers op de kaart maken dat ook jij Lieve hier graag aanschuift. Uit de 30 verschillende donuts kies je tóch het vertrouwde croissantje met jam. Maar je wil door, snel opeten en naar de film. Geen rust en bang te laat te komen. Meisje toch… We leggen uit dat de bioscoop nog dicht is en dan pas ben je gerust. Na het lekkere ontbijtje mag je een mooie nieuwe jurk uitkiezen.
Godzijdank geen koptelefoon met eenhoorn er op en ook niet die afschuwelijke grijze drukke trui met opnieuw een eenhoorn erop! Nee, het wordt een mooie roze jurk. Na een kwartiertje  zoeken is de koek op. “Mama we gaaahaaan!”

Bij de bioscoop geef je zelf het kaartje aan de meneer en word je na het uitzoeken van snoepjes opnieuw zenuwachtig over de tijd. Je valt over je eigen kleine voeten en bent bang te laat te komen. Waar is zaal 10? Doe maar rustig meisje, tijd genoeg.
De film is leuk, vol humor en ook nog spannend. Je hebt de gehele tijd uitgezeten en dat zei je dan ook heel trots!

’s Avonds mag je opnieuw kiezen, wat gaan we eten? Mac Donalds! Ja, natuurlijk. Poeh! Ik kijk Erik aan, tja het is Lieves dag en Lieve mag
kiezen. Je bent blij en je zus (eenmaal opgehaald) nog blijer. Wij zijn na een uur Mac wel prikkel- en frietjes moe geworden en verlangen terug naar de rust thuis.

Moe en voldaan poetst papa je tanden terwijl je in mijn armen nog lekker ligt te knuffelen. Je hebt het verdiend een dag voor jou, lieve Lieve! Wij zijn trots op jou, trots op wie je bent, trots op hoe je het op school doet, hoe lief je bent en “ook wat voor een lieve grote zus ik ben?” Ja, dát helemaal! De beste zus die er is! Wanneer er bij de Mac een ballon uitgekozen mag worden kies je er éérst een voor Mijntje, een blauwe “want dat is haar lielievelings kleur mama!”

Potverdorie wat was het een fijne dag, even zonder kleine lieve draak Mijntje en weer even tijd voor jou alleen. “Doen we snel weer, schatje!” Als Lieve vraagt om haar alsjeblieft in bed te leggen maakt mijn hart nog laatste grote sprong. Mijn “superLievetje!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply