Kind Mama Oisterwijk Papa

Ik mis je…

februari 6, 2018

Het is maandagmorgen en wij hebben net heel wat handkusjes dwars door het raam van je klaslokaal laten vliegen. Ik zwaai je uit voor alweer een nieuwe schoolweek lieve Lieve.

Thuis leg ik Mijntje in bed en pak een kop koffie. Ik kijk wat op mijn telefoon en naar de rommel op de salontafel. Er komt niks uit mijn vingers en ik zou onvoldoende scoren op efficiency. Ik mis je nu al. Kopje koffie drinken in alle rust is heerlijk, maar toch kan mijn systeem niet wennen aan de stilte … de stilte die je als mama soms zo wenst op sommige zware dagen. Nu is die stilte er en vind ik het maar niks. Ik mis je nu al.

De vier jaar waarin we samen misschien wel 1000 puzzels, 500 wandelingen maakten en miljoenen kusjes gaven zijn voorbij gevlogen. Nu zit ik vast aan schooltijden, na 14.30 uur is het pas weer mijn beurt.
Ik mis je nu al.

Kleine Mijntje mist de energie in huis, entertainment van haar zus, de knuffels, het samen rennen, stoeien, spelen én zelfs de kusjes met snot. Ook Mijntje moet wennen aan deze nieuwe tijd. Het klopt niet.

In tijden van driftbuien, koken met een hand én zelfs nachten van maar een paar uur slaap snak ik naar de tijd dat ik in alle rust weer een serie kan kijken en koffie wárm kan opdrinken in plaats van koud. Zelfs gisteren was ik even toe aan “mama tijd.” Nu het zover is voelt het onnatuurlijk. Zo ongewoon dat ik een nieuw ritme moet gaan vinden, gedachtes moet omzetten, mijn gevoelens een schop onder de kont moet geven en moet loslaten ….

Het is 9.15 uur, mijn koffie drink ik eindelijk warm, maar mis je nu al.
Ik weet het, je bent toe aan leren en aan het ontdekken van de grote wereld, maar toch vindt deze mama het niks om haar kleine meisje te delen met haar juffrouw, zelfs als deze enorm lief is…

Ik mis je ….

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mathilde februari 7, 2018 at 6:13 am

    Aaah dat komt wel weer goed hoor Magalie. Maar dat het wennen is staat vast 😘

    • Reply Magalie februari 19, 2018 at 8:12 am

      lief, zie het nu pas! Ja dat is het zeker….voor beide partijen 😉

    Leave a Reply