Kind Mama Oisterwijk Papa

Hoe gaat het nu…

april 28, 2017

 

De eerste weken met onze kleine Mijntje zijn voorbij. Deze week heb ik de kast van de kleine zus gerangschikt omdat mevrouw nu 59 cm is en dus officieel niet meer in maatje 56 past. Slik. Tijd om terug te blikken en jullie wat bij te praten.

De eerste twee weken waren voor mij het zwaarst. Ik voelde me lichamelijk prima, maar het multitasken met een peuter én een baby in huis vraagt veel van je. Een vriendinnetje van mij zijn eens; “pick your battles” en dat heb ik gedaan. Dan maar pannenkoeken in plaats van broccoli en vlees. Deze mama had even geen zin in de “eet je groente op strijd”. Daar stond ik dan, in mijn joggingbroekje met een baby op de arm pannenkoeken te bakken met één hand. Nog nooit zo blij geweest als manlief om 18:30 uur thuis kwam van zijn werk.

Gelukkig is Mijntje vanaf dag één een tevreden, rustig en lief meisje geweest. Ook was Lieve vanaf de eerste blik verliefd op haar kleine zus. Tot op de dag van vandaag is Mijntje prioriteit nummer 1 in haar leven. Mijntje moet als eerste kusjes, wil eerst met Mijntje spelen, mag niet te hard praten voor Mijntje, “haar flesje is te warm, mama!” enzovoort enzovoort. Dat maakt het dubbel genieten.

Nu de verhuizing en de grootste klussen in huis tot het verleden behoren is de rust teruggekeerd en hebben we een ritme gevonden. Waar we bij baby nummer een vasthielden aan een strak ritme en vaste tijden zijn we daar bij Mijntje veel makkelijker in. We volgen Mijntje en proberen daarbij zoveel mogelijk te sturen wat betreft voedingstijden. Zo heeft ze al een aantal nachten van 20:30 uur tot 7:30 uur doorgeslapen. Goed zo kleine meid! Tijdens een sprongetje wil ze weer om 02:30 uur voeding, waarna ze weer in slaap valt. Allemaal prima.

Doordat ik lekker extra lang verlof heb geniet ik volop van deze dagen met de meiden thuis. Wanneer Lieve naar opa en oma is ben ik alleen met Mijntje en kan ik haar twee dagen in de week de volle aandacht geven, want zo’n makkelijk kindje wordt al snel vergeten in de drukte van alle dag.

Op blog gebied heb ik het druk en staan er mooie samenwerkingen op het programma. Daarom is het soms lastig om tussen de dagelijkse drukte door nog een artikel online te zetten. Maar daar komt ook vast wel weer regelmaat in.

Nu de rust is teruggekeerd heb ik ook weer tijd om broccoli met vlees te maken….. al zijn pannenkoeken op zijn tijd toch ook wel verdomd makkelijk!

 

Wat eten jullie mama’s vanavond? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply