Kind Mama Oisterwijk

Groot…

september 28, 2017

Wanneer ik je voor het eerst na de zomervakantie weer naar “school” (peuterspeelzaal) breng besef ik opeens dat de laatste maanden zijn aangebroken bij je twee lieve juffen. Na de kerstvakantie mag je naar de basisschool!

Niet alleen de tijd geeft aan dat Lieve groter wordt ook haar acties. Gesprekken tussen manlief en mij in de auto worden nauwlettend in de gaten gehouden door een peuter op de achterbank, ook aan eigen inbreng geen gebrek.

Als Erik Lieve in bed legt wil ze eerst filmpjes kijken over octopussen, vleermuizen en over het menselijk trommelvlies! Ja, je leest het goed. Alles wordt opgeslagen in dat kleine blonde koppie.

Iedere dag word ik met mijn neus op de feiten gedrukt, de trouwplannen bijvoorbeeld met haar vriendje van school en het leren fietsen. Zo ook de afdeling zelf doen. Schoenen uitdoen? “Nee, mama dat kan ik zelf!” Wc bezoekjes idem, met een boze bui 3.0 op de schaal van Richter als gevolg. Want hoe leg je uit dat mama en papa toch echt je billen blijven afvegen vanwege hygiënisch oogpunt?

Wanneer wij bij een speeltuin een kop koffie drinken is Lieve fijn aan het spelen op een draaimolentje, tot er een groep jongens van veel te hoge leeftijd op het toestel afstormt. Er wordt totaal geen rekening gehouden met een klein blond meisje. Langzaam en beduusd druipt ze af… Eenmaal thuis komen de vragen: “waarom zijn sommige kindjes niet lief, mama?!” Kon ik je maar beschermen voor alle teleurstellingen van het leven lieve Lieve. Dit is nog maar het begin.

Gelukkig heb je ons nog zo nodig, hapjes eten geven wanneer je te moe bent van het spelen, een kus wanneer je valt, een verhaaltje voor het slapen gaan en papa to the resque voor enge nachtelijke dromen.

Begrijp me niet verkeerd, ik geniet van de grote acties van de kleine meid, want hoe mooi is het als ze haar kleine zus in slaap zingt, broccoli eet (terwijl ze het 6 maanden geleden voor een boom aanzag) én voortaan alles zelf bestelt op een terras.

Groei, leer veel, onthoud genoeg, onderneem alles en geniet meer… Het is goed het kan niet anders, word maar groot meisje, we gaan voor groot, groots, net als alle herinneringen van Lieve in het klein…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply