Sint Rocky Road

IMG_3669
S I N T  R O C K Y  R O A D
Vorig jaar heb ik deze enorme lekkere Sint Rocky Road voor het eerst gemaakt, Instagram ontplofte, veel fans van mijn Rocky!!
Omdat het zo’n succes was, maak ik m dit jaar weer!
De Sint is natuurlijk alweer onderweg naar Nederland, dus wie weet een ideetje om deze heerlijke ‘reep’ klaar te hebben staan om ervan te kunnen genieten op de dag van de intocht! Heerlijk met een beker warme chocolademelk met slagroom!

N O D I G: 
-600 gr witte chocolade, gesmolten in de magnetron of au bain marie (bij au bain marie zorgen dat de kom niet té heet wordt, dan gaat het mis bij witte chocolade, het water uitzetten zodra het kookt.
IMG_3614-Snoepgoed, maar net wat je lekker vind, ik gebruikte kruidnootjes, sinterklaasschuimpjes, mini marshmallows, tumtummetjes,, chocolade kruidnoten en chocolade munten.
-Bakpapier
-Een bakvorm (bv een cakeblik of vierkante springvorm, ovenschaal kan ook)

 

 

D O E N: 

Leg het bakpapier in de vorm
Smelt de chocolade
Leg wat kruidnoten op de bodem van de vorm
Schenk de gesmolten chocolade er overheen
IMG_3667 Zorg dat de ‘reep’ niet te dik wordt, dat breekt ie lastig af
Laat het een klein beetje afkoelen voordat je het snoepgoed er bovenop gaat leggen, zeker de chocolade want anders smelt het in de warme witte chocolade.

 

 

 

 

IMG_3616Als het er mooi uitziet gaat de Rocky Road de koelkast in voor een paar uur

Zodra de ‘reep’ hard is, kan het smullen beginnen!!!

 

Hé, wie klopt daar??

 

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo, mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia