S I N T E R K L A A S L U N C H

unnamed (2)
S I N T E R K L A A S   L U N C H 
Het heerlijk avondje is bijna gekomen!
Nog zin in inspiratie voor een gezellige Sinterklaas lunch op maandag 5 december??
Hier komt ie!

D O E N: 

  • unnamed (1)Maak van rode servetten mijters, gewoon het servet dubbel vouwen en een beetje opgerold in een glaasje zetten.
  • Leg een jute zak op tafel en maak eventueel een kleine slinger die je ook op tafel legt.
    Wij hadden nog een klomp waar we stro/hooi in hebben gedaan en zo creëer je al een echte Sint sfeer.
  • Een schaaltje met allerlei lekkere dingen zoals chocolade, mandarijnen, pepernoten of kruidnoten, een chocolade donut en een mini appelflapje, verzin het maar, als het maar feestelijk is!
  • Ik bakte wentelteefjes van suikerbrood en brioche, met daar overheen een beetje kaneelsuiker, honing en kersenjam, een heerlijke geur van kaneel geeft ook dat extra december gevoel!!

 

Wil je weten hoe je een wentelteefje bakt?

  • unnamedNeem 2 eieren en kluts deze.
  • Voeg een scheutje melk en een snufje kaneel toe.
  • Doe een klontje roomboter in de koekenpan.
  • Doop de snee brood aan beide kanten in het ei mengsel, niet te lang.
  • Bak daarna de snee brood aan beide kanten bruin in de koekenpan.
  • Heerlijk met kaneelsuiker erover en ik deed als extra nog honing en jam!
Fijne Decembermaand allemaal!!!

 

 

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo, mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia

No Comments

Leave a Reply