ONE-CUP-PANCAKES

IMG_9842
ONE-CUP-PANCAKES
Jaren lang heb ik de wereld over gevlogen en in tientallen hotels gelogeerd, het leven van een stewardess. Betekent ook dat ik afhankelijk was qua eten, gelukkig lust ik alles dus dat was geen probleem! Het enige wat mij altijd een beetje tegenviel waren de pancakes, ze zagen er altijd heerlijk uit maar het was net rubber.
Nou kwam ik laatst een recept tegen van Jamie en ik dacht: ik ga het toch nog eens proberen, kijken hoe ze smaken als ik ze zelf maak! Op een zondagochtend ging ik ermee aan de slag en ik moet zeggen: ze zijn heerlijk!!
Nu het in veel gezinnen bijna zomervakantie is, is er wellicht ook wat meer tijd in de ochtend voor een extra lekker ontbijtje, dus een goed moment om dit met jullie te delen.

 

NODIG:

 

1 groot ei

1 cup zelfrijzend bakmeel

1 cup melk

snufje zeezout

beetje olie

1 zakje vanillesuiker

frambozen

poedersuiker

eventueel een beetje munt

griekse yoghurt

honing

 

DOEN:

 

Mix het ei, melk, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en zeezout tot een glad beslag.

Voeg wat frambozen toe maar bewaar er ook een paar voor de garnering.

Verwarm een koekenpan en doe daar een halve eetlepel olie in.

Doe een flinke juslepel beslag in de pan, ik bakte er 3 tegelijk want ze zijn kleiner dan gewone pannenkoeken, maar bewaar wel afstand want ze lopen een klein beetje uit.

Zodra de luchtbelletjes te zien zijn draai je ze om, aan beide kanten ongeveer 1 à 2 minuten bakken.

Ik haalde zo’n 12 pancakes uit het beslag.

 

IMG_9844Zodra ze klaar zijn leg je ze op een mooi bord en kan je eventueel wat yoghurt, honing, poedersuiker, gepureerde frambozen en een beetje munt over de pancakes doen.

Heerlijk!!!

En euh, dit is voor mij inmiddels een all day breakfast recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo, mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia