C U S T A R D P U D D I N G

Processed with VSCO with a5 preset

CUSTARDPUDDING

Als kind vond ik dit het allerleukste en lekkerste wat er was qua toetjes: zelfgemaakte pudding!
Mijn moeder hield niet zo van pudding dus deden we het niet vaak, maar dat heb ik ingehaald toen ik op mijzelf ging wonen! Mijn dochter vind pudding heerlijk, maar dan ook vooral de zelfgemaakte!
Hier een super simpel recept, met weinig ingrediënten.

 

Processed with VSCO with a5 preset

NODIG:

900 ml melk

3 grote lepels custard

3 kleine lepels rietsuiker

 

 

 

 

 

DOEN:

Breng de melk op een laag vuur aan de kook.

Processed with VSCO with a5 presetMeng de custard met de rietsuiker en voeg een heel klein beetje water toe zodat er een klontvrij papje ontstaat, flink roeren!

Zodra de melk kookt, voeg je het papje al roerend toe, opnieuw aan de kook brengen en blijven roeren, de pudding is dikker aan het worden.

(je leest het al, roeren is belangrijk!!)

Spoel de puddingvorm om met koud water en doe de pudding (vla dikte) erin.

Laat de pudding goed afkoelen en opstijven in de koelkast.

Als de pudding goed koud is, kun je de pudding storten op een mooi bord.

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo, mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia