A P P E L S

IMG_2007
A P P E L S 

IMG_0173

De maand September, daar kijk ik altijd naar uit.
Indian Summer Vibes, mooie kleuren in de natuur, nootjes en kastanjes op de grond, I love it.
Verder kijk ik ook altijd naar deze maand uit omdat het appelplukdag is, bij verschillende fruittelers kun je zelf je appels gaan plukken, super leuk met de kinderen, om te doen maar ook om te laten zien dat appels niet in de supermarkt groeien maar aan de bomen!
Vorig jaar vierden wij het feestje van Bo in de boomgaard, alle meiden zelf appels plukken en daarna thuis taarten bakken, een groot succes.
Naast de appeltaarten maakte ik ook zelf appelmoes en een favoriet toetje: gebakken appeltjes, easy to make en heel lekker.
Omdat ik niet zo’n fan ben van kant en klare toetjes (op z’n tijd best lekker maar niet altijd!), voor jullie dit toetjes idee, niet een echt recept maar gewoon wat inspiratie!

 

D O E N :

Doe een klontje roomboter in de koekenpan.

IMG_2006Neem een appeltje per persoon, schil deze en snij in plakjes.

Bak de appeltjes op een laag vuur, zodat ze wat zachter worden.

Doe er een beetje kaneel over en een beetje suiker, steeds een klein schepje en laat dit karamelliseren.

Laat de appeltjes niet té zacht worden, een beetje bite is lekker.

De warme appeltjes zijn heerlijk over de (griekse) yoghurt of vanillevla.

 

 

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo,  mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia