Y O G H U R T I J S J E S

IMG_8792

Y O G H U R T I J S J E S

IMG_8794

Deze keer een recept van lekkere yoghurtijsjes met bessen!
Je mag mij wakker maken voor een paar dingen waaronder sushi, chocolade én ijs!!
Toen mijn dochter nog kleiner was gingen wij dan ook regelmatig een lekker ijsje in de stad eten. Ik nam dan een bolletje kaneel, mokka of yoghurtijs, Bo standaard een bolletje smurfenijs. Iedere keer vroeg ze me; “maaaaaaaam, mag ik een likje van jouw ijs”?? “Tuurlijk, dat mag lieverd”! “Die van jouw is veeeeel lekkerder mam, mag ik de jouwe opeten, krijg jij mijn mooie blauwe smurfenijsje….” Mja, vragende lieve blauwe oogjes kan ik qua ijsjes toch moeilijk nee tegen zeggen, dus ik een smurfenijsje inclusief blauwe tong en Bo er vandoor met mijn heerlijke kaneel, mokka of yoghurtijs!
Toen we dat een paar keer meegemaakt hadden zei ik: “misschien moet je ijsjes kiezen om de smaak en niet om de kleur”.
Vanaf dat moment kiest ze altijd yoghurtijs!
Dus vandaar dit recept van deze yoghurtijsjes! Favoriet van Bo!
Veel plezier met het maken en daarna lekker genieten!

 

N O D I G:

 

{6 ijslolly’s}

vormpjes

 

YOGHURTIJS:

 

IMG_8742Een half vanillestokje

100 ml water

65 gram kristalsuiker

1 eetlepel honing

300 ml Griekse yoghurt

 

 

 

BESSENPUREE:

 

50 gram frambozen en/of blauwe bessen {eventueel diepvries, gepureerd en gezeefd}

1 theelepel water

1 theelepel poedersuiker

 

D O E N:

 

IMG_8789Het vanillestokje overlangs doormidden snijden, de zaadjes eruit schrapen.

Zaadjes en stokje in een pannetje, voeg water, kristalsuiker en honing toe.

Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het afkoelen.

Verwijder het stokje en meng de yoghurt door de suikeroplossing.

Meng de bessenpuree, het theelepeltje water en de poedersuiker.

Druppel de puree in de ijsvormpjes/glaasjes en giet de yoghurt er voorzichtig bij zodat de puree en yoghurt niet teveel mengen.

Zet de ijsvormpjes een uur in de vriezer en steek dan de stokjes erin, ik gebruik houten ijslepeltjes van de Xenos.

Ik heb kleine glaasjes gebruikt in plaats van vormpjes omdat ik schattige kleine mini-ijsjes wilde maken.

Daarna een nacht in de vriezer laten staan.

De vormpjes even kort onder lauw water houden en de ijsjes komen er mooi uit!

 

 

Processed with VSCO with b1 presetIk ben Saskia, moeder van Bo,  mijn lieve dochter van 10 jaar oud.

We wonen in Gouda, de stad van de stroopwafels, de Goudse kaas en natuurlijk niet te vergeten de kaarsen, Kaarsjesavond en ons mooie stadhuis.

Ik geef mijn creativiteit de ruimte en hou ik me bezig met koken, bakken, foodstyling en fotografie.

Mijn gerechtjes en foto’s zijn te zien op Instagram en mijn blog.

Mijn gerechtjes zijn vaak eenvoudig, dat vind ik zelf het mooiste, eenvoud siert in mijn ogen, daarnaast probeer ik altijd gerechtjes te maken die ook in de smaak vallen bij kinderen en waarbij kinderen ook kunnen helpen met het bereiden ervan.

Simpele recepten met weinig ingrediënten en korte bereidingstijd.

Veel plezier met het lezen van mijn recepten en vooral veel kook- en bakplezier!

Liefs,

Saskia